« Zpět

Zlatá koruna letos ve znamení novinek

| 13. června 2013 - 14:56 | Zprávy

V TOP HOTELu Praha byly slavnostně vyhlášeny výsledky 11. ročníku soutěže Zlatá koruna o nejlepší finanční produkty roku. Soutěž si letos připsala rekord v počtu 72 přihlášených novinek. Oproti loňsku je to víc než dvojnásobek.

Finanční akademie, kterou letos tvořilo 323 odborníků, hodnotila jako v minulých letech produkty v 15 kategoriích. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 202 finančních produktů.
 
Součástí soutěže je laická anketa o Cenu veřejnosti a Cenu podnikatelů, v níž bylo odevzdáno víc než 62 tisíc hlasů. Cenu veřejnosti získal účet Genius Gratis GE Money Bank a Cenu podnikatelů si odnesl Fio podnikatelský účet bez poplatků Fio banky. 
 
„Český finanční trh hodnotím jako vyspělý, byť ne všechny segmenty lze označit za úspěšné. Za pozitivní považuji zvyšování konkurence v segmentu retailového bankovnictví,“ řekl v souvislosti s letošním ročníkem ministr financí Miroslav Kalousek, který nad soutěží převzal záštitu.
 
Letošní ročník se nesl ve znamení nových a inovovaných produktů. Hlavním inovátorem se stala GE Money Bank, která za Bezkontaktní platební nálepku získala cenu Novinka roku a zvítězila i v kategorii platebních karet s Platební kartou v mobilu.
 
„Podíváme-li se na trendy, tak příjemným překvapením je letošní nárůst počtu produktů v kategorii Novinka – to svědčí o vývoji na trhu finančních produktů, z čehož mají největší prospěch právě klienti. Nízkonákladové banky jsou trendem, který opět šetří peněženky spotřebitelů, jak potvrzuje současný ročník ocenění. Jsem také rád, že se drží stabilně vysoký počet hlasujících členů akademie, včetně jejich odborné úrovně,“ říká Miroslav Řezník, generální  ředitel a  předseda  představenstva společnosti OVB Allfinanz, a.s.
 
„Bude záležet i na tom, jak tyto změny zaregistruje klient, jak na ně bude reagovat,“ dodal prof. Michal Mejstřík, předseda Finanční akademie Zlaté koruny.
 
Ze 42 ocenění, která Zlatá koruna letos udělila, tvoří více než polovinu novinky nebo stávající produkty, jež prošly důslednou inovací. Celkem bychom jich napočítali 22.
 
„Říká se, že krize je příležitostí pro změnu. Velké množství novinek dokazuje, že tuzemské banky a pojišťovny toto úsloví vzaly opravdu vážně. A jejich úspěch u porotců potom naznačuje, že nešlo jen o kosmetické změny v nabídce,“ komentuje výsledky Pavel Doležal, ředitel Zlaté koruny.
 
V bankovních službách stojí stále na nejvyšších příčkách účty zdarma. U odborníků opět, dokonce již potřetí za sebou, zvítězil Fio osobní účet bez poplatků.
 
V kategorii úvěrů v posledních letech s jasnou převahou vítězí refinancování půjček. Nejinak tomu bylo letos. Zlato získala RePůjčka, novinka od Equa bank a druhá byla novinka FlexiFIN od ŠkoFINu. Velmi sledovanou kategorií se staly také hypotéky, které mezi sebou soupeří nízkými úrokovými sazbami. Vítězství si v ostré konkurenci zajistila Flexibilní hypotéka Komerční banky. Mezi oceněnými je i nováček – Hypotéka Equa bank – snadné refinancování.  
 
S novinkami nezůstávají pozadu ani pojišťovny. Nadvládu povinného ručení z minulých let přerušilo Pojištění domácnosti s unikátními garancemi Allianz pojišťovny. Toto pojištění, kromě toho, že zahrnuje širokou škálu asistencí, garantuje také širší plnění, než na jaké bylo sjednáno. Jde o moderní pojetí pojištění, které ukazuje nový směr v oblasti pojištění majetku.
 
Právě v době, která je bohatá na novinky, mohou výsledky soutěže pomoct drobným klientům ke snadnějšímu výběru toho nejlepšího. Alespoň v aktuálním průzkumu společnosti Ipsos 73 % lidí odpovědělo, že právě k tomu soutěž Zlatá koruna dobře slouží.
 
Vvýsledkovou listinu naleznete zde.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.