« Zpět

Životní pojištění s Filipem PLUS

3. března 2004 - 16:36 | Zprávy | Životní pojištění

 


Životní pojištění s Filipem PLUS

Česká podnikatelská pojišťovna

Charakteristika produktu:
Program životního pojištění pod obchodní značkou Filip Plus byl vytvořen jako skladebnicový, obsahující pojištění pro případ smrti nebo dožití a tvořící ucelenou řadu pojistných produktů. V rámci tohoto programu lze sjednat pojistné krytí všech členů rodiny včetně zajištění úvěru v případě větší rodinné investice.
a) Životní kapitálové pojištění dospělých a Životní kapitálové pojištění dětí a vnoučat - při sjednání klient sám určí poměr mezi pojistnou ochranou (pojistná částka na riziko smrti) a efektivním spořením (pojistná částka při dožití) a v daném rozmezí zvolí vyhovující pojistnou dobu.
b) Důchodové pojištění ? pojištění na dožití, bez sjednání rizika smrti, tzn. bez prověřování zdravotního stavu pojištěného, s pojistnou dobou vždy do 63 let věku klienta, s jistotou zhodnocení a s možností volby výplaty doživotního důchodu, důchodu na dobu určitou nebo jednorázového vyrovnání při dožití. Zajištění rizika smrti pojištěného v průběhu pojištění je kompenzováno vyplacením zaplaceného pojistného včetně jeho zhodnocení, a to oprávněné osobě.
c) Rizikové pojištění ? samostatné pojištění rizika smrti, vhodné pro zajištění jednorázového příjmu rodiny v případě krajní pojistné události.
d) Pojištění úvěru ? ve třech variantách výše pojistného, při pojistné částce pro případ smrti konstantní, pravidelně klesající nebo klesající v závislosti na úroku úvěru, lze zajistit dlouhodobou rodinnou investici, pojistná doba je přizpůsobena délce splácení úvěru.
Jako doplnění pojistné ochrany lze k jednotlivým hlavním pojištěním sjednat i další připojištění: - zproštění od placení pojistného v případě přiznání plného invalidního důchodu - úrazové připojištění pro smrt úrazem, trvalé následky a denní odškodné při úrazu- zdravotně sociální připojištění pro denní odškodné za pracovní neschopnost a při hospitalizaciPo celou dobu trvání pojištění je garantováno zhodnocení vložených finančních prostředků minimálně o t.ú.m. 2,4 %, u všech produktů jsou minimalizované správní náklady. V případě volných finančních prostředků je klientovi dána možnost vkládat a zhodnotit i mimořádné pojistné. Produkty a) a b) umožňují uplatnit plnohodnotné daňové zvýhodnění pro klienta a v případě příspěvku na pojistné i pro zaměstnavatele.