« Zpět

Životní pojištění musí růst více než deset procent ročně

| 6. října 2008 - 11:05 | Zprávy | Životní pojištění

GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAKUB STRNAD v rozhovoru vysvětluje, proč nyní stále častěji nabízí produkty životního pojištění....

GENERÁLNÍ ŘEDITEL ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY JAKUB STRNAD:

* Česká podnikatelská pojišťovna je známá spíše mezi motoristy, nyní se stále častěji objevují na trhu vaše produkty životního pojištění. Proč?

Životní pojištění je nedílnou součástí pojišťovnictví, stejně jako pojištění neživotní. Česká podnikatelská pojišťovna má více než milión klientů, bylo by velkou chybou tento milión neoslovit a nenabídnout jim i pojištění životních rizik. Proto – v rámci své obchodní strategie – budeme i nadále vyvíjet velké úsilí, abychom část svých klientů propojistili také životními produkty, především rizikovými, abychom současně razantně vstoupili na trh s moderními produkty životního pojištění.

* Tedy balíček pojistných produktů pro každého vašeho klienta?

Chceme být velkou, prestižní a univerzální pojišťovnou. Chceme, aby motoristé, kteří k nám primárně chodí, byli u nás spokojeni, a máme zájem, aby si u nás pojistili kromě vozidla také svou domácnost, sjednali pojištění na úraz a život. Proto s uzavřením pojistné smlouvy u ČPP získávají klienti možnost zajímavých slev a výhod také na další pojistné produkty.

* Trh životního pojištění po letech stagnace utěšeně roste, jak jej vidíte ve výhledu?

Po předchozích dvou letech, která byla charakterizována spíše stagnací, znamená letošní rok první pozitivní změnu. Statistické ukazatele potvrzují, že pojistný trh roste rychleji než ekonomika. Tato skutečnost odpovídá růstu nominálních i reálných mezd, proto bych řekl, že se jedná o očekávaný trend. Jsme přesvědčeni, hlavně ze střednědobého pohledu, že životní pojištění musí růst v následujících několika letech rychlostí větší než deset procent ročně. Současně věříme i v budoucnost zdravotního pojištění.

* Deset procent růstu však životní pojištění zatím u nás nedosáhlo...

V běžně placeném pojistném je – na rozdíl od jednorázového pojistného, o němž vypovídaly statistiky především v posledních dvou letech – trh jiný. U naší pojišťovny se roční přírůstek pohybuje na deseti procentech. V roce 2007 jsme rostli meziročně skoro o 10 a za letošní rok téměř o 18 procent.

* V oblasti životního pojištění jste v poslední době vsadili na europrodukty. Jak jste s nimi spokojen?

Evropskou penzi a Evropskou jistotu jsme na trh uvedli v loňském roce a jsme s nimi velmi spokojeni. Díky nim jsme „katapultovali“ náš růst životního pojištění na celkové produkci z deseti na současných takřka osmnáct procent. Ale nespíme na vavřínech. V červnu tohoto roku jsme inovovali Evropskou penzi, rozšířili jsme investiční možnosti a vylepšili připojištění. Právě proto je název inovovaného produktu doplněn slovíčkem „Plus“. Exkluzivním prodejcem novinky se stala společnost Broker Consulting. Zároveň jsme letos vyvinuli nový, řekněme taktéž velmi evropský produkt, který jsme nazvali Maximum. V prodeji je od prvního října a jeho výhradním zprostředkovatelem je finančně poradenská společnost Partners for Life Planning.

* O jaký produkt se konkrétně jedná?

Výběrové životní pojištění Maximum je založeno na zcela novém konceptu pojištění. Produkt nabízí možnost volit ze tří různých typů životního pojištění – rizikové, garantované a investiční. Maximum umožňuje velmi výhodné zajištění dalších rizik – úrazu, zproštění od placení, invalidity – bez požadavku na zvyšování investiční složky. Výjimeční jsme především tím, že rušíme obvyklou vazbu mezi pojistným určeným ke krytí rizik a pojistným k investování.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.