« Zpět

Životní pojištění Investice

20. února 2004 - 0:25 | Zprávy | Životní pojištění

 


Životní pojištění Investice

INGNationale Nederlanden

Charakteristika produktu:
Životní pojištění Investice je určeno klientům, kteří chtějí spojit jednorázovou investici, pojistnou ochranu a případně i daňové úlevy. I když investiční životní pojištění je už poměrně rozšířené, jeho jednorázově placená varianta je na trhu spíše ojedinělá.
Variabilita: schopnost přizpůsobit se potřebám klienta nejen při sjednání, ale také v průběhu trvání pojištění. Klient může měnit rozsah pojistné ochrany, investiční strategii a další parametry pojištění v závislosti na své aktuální životní situaci.
Princip pojištění: životní pojištění Investice je investičním typem pojištění. Klient rozhoduje, do kterých fondů budou jím placené peníze investovány, a své rozhodnutí může kdykoli měnit v závislosti na vývoji na finančních trzích. Klient může přesouvat již dříve investované prostředky z jednoho fondu do jiného. Vybírat může celkem ze 6 druhů fondů, které se vzájemně liší mírou rizika a možnými výnosy: Fond obligací, Český click fond, Fond světových akcií, Smíšený fond, Fond flexibilních investic, Fond cizích měn.
Na konci pojistné doby je klientovi vyplacena kapitálová hodnota pojištění, jejíž výše je závislá na zhodnocení dosaženém zvolenými fondy.
Pojistná ochrana v rámci hlavního pojištění:Klient může zvolit výši pojistné částky pro případ smrti. Sjednání pojistné částky pro případ smrti dává klientovi jistotu, že kromě aktuální kapitálové hodnoty pojištění bude v případě smrti vyplacena navíc ještě sjednaná pojistná částka. Tuto pojistnou částku je možné v průběhu pojištění měnit podle aktuálních potřeb pojištěného i s ohledem na dosaženou kapitálovou hodnotu pojištění.
Typy nabízeného připojištění:- pro případ úmrtí následkem úrazu- pro případ úmrtí následkem úrazu a trvalých následků úrazu- pro případ plného invalidního důchodu následkem úrazu- doplňkové úrazové připojištění