« Zpět

Zisk AXA stoupl díky prodeji majetku čtyřnásobně, akcie rostou o více než 4 %

| 5. srpna 2011 - 10:11 | Zprávy | Životní pojištění

Čistý zisk francouzské finanční společnosti AXA stoupl za šest měsíců letošního roku více než čtyřnásobně. Výsledky, které překonaly odhady analytiků, podpořil mimořádný zisk z prodeje majetku. Čistý zisk za šest měsíců do konce června vzrostl na 3,999 miliardy eur z loňských srovnatelných 944 milionů eur, analytici (Bloomberg) přitom očekávali hospodářský výsledek na úrovni 3,57 mld. 

Čistý zisk francouzské finanční společnosti AXA stoupl za šest měsíců letošního roku více než čtyřnásobně. Výsledky, které překonaly odhady analytiků, podpořil mimořádný zisk z prodeje majetku. Čistý zisk za šest měsíců do konce června vzrostl na 3,999 miliardy eur z loňských srovnatelných 944 milionů eur, analytici (Bloomberg) přitom očekávali hospodářský výsledek na úrovni 3,57 mld. EUR. Výsledky podpořil mimořádný zisk 1,44 miliardy eur z prodeje podílu v čínské pojišťovně Taikang Life a operací v Austrálii a na Novém Zélandu. Očištěný zisk se zvýšil o 11 procent na 2,22 miliardy eur.
K růstu pomohla hlavně divize pojištění majetku a škod. Analytici očekávali očištěný zisk 2,187 miliardy eur. Příjmy se snížily o pět procent na 46,836 miliard eur kvůli poklesu příjmů ze životního pojištění a spoření. AXA dodala, že kvůli ztrátám z řeckých vládních obligací bude muset zaúčtovat mimořádné odpisy 92 milionů eur.

Čistý zisk francouzské finanční společnosti AXA stoupl za šest měsíců letošního roku více než čtyřnásobně. Výsledky, které překonaly odhady analytiků, podpořil mimořádný zisk z prodeje majetku. Čistý zisk za šest měsíců do konce června vzrostl na 3,999 miliardy eur z loňských srovnatelných 944 milionů eur, analytici (Bloomberg) přitom očekávali hospodářský výsledek na úrovni 3,57 mld. EUR. Výsledky podpořil mimořádný zisk 1,44 miliardy eur z prodeje podílu v čínské pojišťovně Taikang Life a operací v Austrálii a na Novém Zélandu. Očištěný zisk se zvýšil o 11 procent na 2,22 miliardy eur. K růstu pomohla hlavně divize pojištění majetku a škod. Analytici očekávali očištěný zisk 2,187 miliardy eur. Příjmy se snížily o pět procent na 46,836 miliard eur kvůli poklesu příjmů ze životního pojištění a spoření. AXA dodala, že kvůli ztrátám z řeckých vládních obligací bude muset zaúčtovat mimořádné odpisy 92 milionů eur.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.