« Zpět

V září nejvíc frčí dětské pojistky

| 29. září 2010 - 9:54 | Zprávy | Životní pojištění

Na začátek školního roku se na rozdíl od dětí těší pojišťovny. Jim toto období přináší zvýšené prodeje dětských úrazových pojistek. Vyplývá to z vyjádření zástupců pojišťoven. „Kdo chce svým potomkům sjednat úrazové pojištění, má na výběr ze dvou variant. Jednak lze uzavřít běžnou úrazovou pojistku, nebo v rámci jiného pojištění, například kapitálového, je možné dětem sjednat úrazové připojištění. Rodiče mají přitom zájem o obě možnosti,“ uvedla Renata Svobodová, tisková mluvčí České podnikatelské pojišťovny.


„Drtivá většina rodičů, kteří u nás uzavírají dětské kapitálové pojištění Talisman, pamatuje také na komplexní úrazové připojištění. Je to více než 80 procent případů,“ uvedl také Milan Starý, marketingový manažer životní pojišťovny Aviva.
Důvodem zvýšeného zájmu o pojištění dětí v měsíci září je právě začátek školního roku. Řada dětí začíná navštěvovat nejrůznější sportovní kroužky, kde je úrazové pojištění často povinné. Úrazové pojistky u dětí někdy požadují i školy či školky.
Například před výjezdem dětí na školu (školku) v přírodě. Podle odhadů pojišťoven je zájem rodičů o dětské pojistky během září běžně o deset až dvacet procent vyšší, než kolik je obvyklé v průměrném měsíci.
A jsou to právě dětské kapitálové pojistky, které patří v posledních letech mezi produkty, jež se v Česku prodávají nejlépe.
Není to pouze kvůli spořícímu charakteru pojištění (kombinaci spoření a životní rizikové pojistky), ale také kvůli krytí rizika smrti či úrazu s trvalými následky u rodičů.
V případě úmrtí rodiče (rodičů) či jejich závažného úrazu přebírá většina pojišťoven placení pojistného až do konce trvání smlouvy. Tím je dosažení dospělosti dítěte. Výhodou pak je, že i v případě takové tragické události v rodině získá potomek naspořený kapitál, jako by se rodičům nic nestalo.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.