« Zpět

UNIQA vybrala v pololetí na pojistném o 11 pct meziročně více

| 1. září 2011 - 10:11 | Zprávy | Životní pojištění

Praha 31. srpna (ČTK) - Pojišťovna UNIQA, která patří do desítky největších pojišťoven na tuzemském trhu, vybrala v pololetí na pojistném 2,743 miliardy korun, tedy meziročně o téměř 11 procent více. ČTK to dnes sdělila mluvčí pojišťovny Eva Svobodová. 

Praha 31. srpna (ČTK) - Pojišťovna UNIQA, která patří do desítky největších pojišťoven na tuzemském trhu, vybrala v pololetí na pojistném 2,743 miliardy korun, tedy meziročně o téměř 11 procent více. ČTK to dnes sdělila mluvčí pojišťovny Eva Svobodová. Celkem pojišťovny v ČR vybraly letos do konce června na pojistném 73,9 miliardy Kč, což byl meziroční nárůst o 2,6 procenta.
Pilířem růstu bylo neživotní pojištění, v němž UNIQA za prvních šest měsíců předepsala 2,038 miliardy korun. To znamenalo nárůst o 8,4 procenta. Trh přitom zejména s ohledem na pokles cen v autopojištění v posledních letech klesá. Celkově vykázaly největší dynamiku růstu pojištění zdravotní o 54 procent, úrazové o 28 procent a cestovní o 27 procent. V životním pojištění vybrala pojišťovna 705 milionů Kč. Přispěly k tomu jednorázové vklady pojistného, které vzrostly meziročně téměř dvaapůlkrát.
Koncem června měla UNIQA ve kmeni celkem 626.354 smluv, což byl ve srovnání s loňským pololetím nárůst o 10,8 procenta. Nejrychleji rostl kmen smluv životního pojištění o 15 procent a povinného ručení o 12 procent. Letošní mírnější a výrazně lokální aktivita přírodních živlů přispěla ke zlepšení hospodaření, upozornila Svobodová.
Hlavním akcionářem pojišťovny UNIQA je největší rakouská pojišťovací skupina UNIQA. Ta má na rakouském pojistném trhu více než pětinový podíl. Pojišťovna vznikla v roce 1993 jako Česko-rakouská pojišťovna, koncernový název převzala v polovině roku 2001.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.