« Zpět

U Lvíčka jsme vsadili na jednoduchost

| 3. listopadu 2008 - 11:28 | Zprávy | Životní pojištění

MANAŽERKA PRODUKTU ÚSEKU POJIŠTĚNÍ OSOB GENERALI HELGA JUHÁSZ se mj. zamýšlí nad tím, jak se současná krize projeví ve finančních produktech - například pojistných, pro děti...

MANAŽERKA PRODUKTU ÚSEKU POJIŠTĚNÍ OSOB GENERALI HELGA JUHÁSZ:
Lidé začínají šetřit, předpokládáte, že se to projeví i ve finančních produktech, včetně pojistných, pro děti?

Myslím, že současná situace na finančním trhu chování lidí vůči dětským produktům neovlivní. Děti se budou rodit vždycky, nyní zažíváme baby boom, a to vše je na finančním trhu nezávislé. Tedy, zájem o dětské produkty vždy bude. Domnívám se, že se z hlediska zájmu spíše projeví, zdali jde o dětské produkty garantované nebo negarantované, flexibilní. Jestli chci mít jako rodič jistotu vkladu i za cenu nižšího výnosu, nebo chci vložit peníze do podílových fondů, kde si, s jistými riziky, mohu slibovat větší zhodnocení.

Obávám se, že tato doba právě těmto produktům moc nesvědčí...

Proto také očekáváme, že se chování klientů změní. Před několika lety se hodně prodávalo naše dětské investiční pojištění, nyní se naši prodejci vrací k našemu nejznámějšímu produktu pro děti, k Lvíčkovi, což je produkt s garantovaným zhodnocením.

Dětské pojištění Lvíček Generali je klasický konzervativní produkt?

Spíše to je kombinace klasického a investičního životního pojištění.

Lvíček se na trhu objevil zhruba před třemi lety. Nebylo to trochu opožděné?

S novými zaváděnými produkty vycházíme z potřeb naší sítě a našich klientů, pokud zjistíme, že na trhu nemáme nějakou oblast pokrytou, snažíme se to napravit. To byl i případ našeho Lvíčka. Jinak Lvíček se uzavírá do osmnácti let věku dítěte, tedy má striktně daný konec pojištění, garantuje zhodnocení ve výši 2,25 procent kapitálové hodnoty. To je jen garance, pokud se pojišťovně daří lépe, tak nadhodnocení připisujeme navíc ke kapitálové hodnotě. Variabilita Lvíčka se také projevuje v tom, že umožňuje vkládat mimořádné pojistné na smlouvu a následně čerpat peníze z těchto vkladů.

Nejen dětským produktům bývá vyčítáno, že výnos ani nekopíruje inflaci. Je to oprávněná výtka?

Výnos závisí na fondech a situaci na finančním trhu, jak je více než zřejmé nyní. U našeho dětského investičního pojištění dáváme přednost konzervativní strategii, neboť investování je dlouhodobou záležitostí. Jde především o pojištění, tedy nelze produkt hodnotit pouze z hlediska výnosnosti, ale také z hlediska pojistné ochrany. Posláním dětského pojištění je zabezpečit děti před riziky, která přináší život, a vytvořit dětem finanční hotovost pro jejich start do života. Proto máme dva produkty pro děti, kdy Lvíček za každé situace, i nynější, garantuje výnos. A pokud se zainvestuje dobře a na finančních trzích se daří, výnos z našeho investičního pojištění, ale i z Lvíčka, může být velmi zajímavý.

Na trhu je řada dětských produktů, nabízejí je nejen pojišťovny, ale i banky. Jakou má váš Lvíček konkurenční výhodu?

Když jsme tento produkt připravovali, hledali jsme střední cestu mezi stávajícími produkty, které nám některé přišly poměrně komplikované. Vsadili jsme na jednoduchost. Navíc se na jednu smlouvu Lvíčka dají pojistit dvě osoby, dítě a dospělý, dá se vybírat mezi dvěma programy, které také nejsou nějak komplikované. Ke každému programu lze dodat úrazové pojištění dítěte a lze sem zahrnout i pojištění smrti nebo invalidity hlavní pojištěné osoby. Tedy konstrukčně je Lvíček velmi jednoduchý a srozumitelný produkt.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.