« Zpět

Rizika jsou na každém kroku životem

| 6. října 2008 - 11:05 | Zprávy | Životní pojištění

V současné době je životní pojištění součástí běžného života. Nějaký druh životního pojištění má zcela určitě každý z nás nebo o něm dosti často uvažuje. Klienty pojišťoven můžeme v dnešní době v podstatě rozdělit na dvě skupiny.

• Jedna skupina má životní pojištění z toho důvodu, že je k tomu přiměly okolnosti, jako je například sjednání hypotéky nebo nějakého jiného úvěru, který zvyšuje životní standard.
• Druhou skupinou jsou klienti, kteří používají životní pojištění jako nástroj na snížení propadu příjmu v důchodovém věku.

Poslání pojištění

Na našem trhu jsou dnes naprosto běžné i produkty, kde si klient může vybrat část svých naspořených prostředků. To je určitě v pořádku, přesto je třeba se zamyslet – je toto základní smysl životního pojištění a pojišťoven obecně?
Myslím, že je třeba se vrátit trochu zpět ke kořenům pojišťovnictví. Důkazy o existenci různých druhů životního pojištění a pojištění majetku máme už ze starověku, kde u kulturních národů vznikají rozmanitá sociální zřízení. Jsou dochovány zmínky o zájmových skupinách lidí, kteří se finančně zabezpečovali pro případy invalidity, úmrtí a pohřbů.

Komplexní ochrana

Ochranu proti nejrůznějším rizikům, která nás, naše zdraví a naše blízké ohrožují, můžeme označit za základní smysl pojištění. Člověk by se měl pojišťovat proti nepřízni osudu, kterou nemůže ovlivnit a kterou neočekává. I v dnešní době, kdy je velmi populární například investiční životní pojištění, lze na trhu nalézt produkty, které slouží pouze ke komplexní ochraně proti rizikům.
V rámci jedné pojistné smlouvy pak lze pojistit všechna myslitelná rizika – smrt, vážná onemocnění, pracovní neschopnost, pobyt v nemocnici, plnou invaliditu s výplatou důchodu, plnou invaliditu způsobenou úrazem s výplatou důchodu, smrt následkem úrazu, trvalé následky úrazu s progresivním plněním, tělesné poškození způsobené úrazem, pracovní neschopnost v důsledku úrazu, pobyt v nemocnici v důsledku úrazu. Na komplexní ochranu proti nečekaným a neblahým událostem bychom nikdy neměli zapomínat.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.