« Zpět

Prodejci pojistek častěji klamou

| 24. srpna 2010 - 10:01 | Zprávy | Životní pojištění

Uzavíráte životní pojistku a finanční poradce vás mezi jinými papíry přinutí podepsat i směnku, která kryje dvouletou výši pojistného. Pokud před vypršením dvouleté lhůty pojistku vypovíte, poradce bude žádat o proplacení směnky. To je v současné době velmi oblíbená finta, která zajistí poradce před možným storno poplatkem.

Musíme se zaměřit na finanční výchovu už od základní školy, říká členka bankovní rady ČNB Zamrazilová

Česká národní banka eviduje výrazný nárůst stížností na podobné podvody či lsti, kterými si poradci pomáhají k vyššímu výdělku. Přibylo i stížností na agresivitu prodejců.
Celkem banka za druhé čtvrtletí eviduje 88 podání. To je o 60 procent víc než ve stejném období loňského roku. Za celé pololetí lidé hlásili 230 takových případů, téměř padesát procent lidí si stěžuje na praktiky pojišťoven a zprostředkovatelů prodávajících pojistky. Lidovým novinám to řekla členka bankovní rady zodpovědná za dohled nad touto částí trhu Eva Zamrazilová. „Největší problém vnímáme u pojišťoven a pojišťovacích zprostředkovatelů, v tomto sektoru vidíme koncentrované problémy. Není tam dostatečná odborná péče o zákazníky, prodejci používají klamavé a agresivní praktiky a nedostatečně své zákazníky informují. Hlavní problém však vidím v nedostatečné informovanosti lidí,“ uvedla Zamrazilová.
Vyberte si životní pojištění podle Vašich představ zde
Podle odborníků z trhu největší problémy způsobují malé firmy, které existují v průměru jen rok, v průběhu nějž se všemožným způsobem snaží prodat co nejvíce finančních produktů. Pak zaniknou a nikdo si na nich nemůže nic vzít. „Pokud chce Česká národní banka v boji proti těmto nekalým praktikám něčeho dosáhnout, musí začít takové firmy hned trestat a odebírat jim licenci. To se dosud neděje,“ řekl první místopředseda Asociace finančních zprostředkovatelů a spolumajitel poradenské společnosti Partners Tomáš Prouza. Česká národní banka chce ve spolupráci s ministerstvy financí a školství především zvýšit povědomí lidí v Česku o finančních službách. V následujících týdnech hodlá provést měření finanční gramotnosti dospělých na celém území Česka. „Podle jeho výsledku se rozhodneme, co budeme dělat dál,“ řekla náměstkyně ministra financí Klára Hájková. Česká národní banka však hodlá upnout síly především na zavedení výuky, která by měla již od základní školy dětem vysvětlovat svět financí. „Místo procent jablek v košíku přece děti mohou počítat například procenta, která jim přibudou za rok na účtu. V současné době negarantuje základní školství ani ty minimální znalosti. To považuji za obrovský dluh veřejného sektoru vůči veřejnosti,“ dodala Zamrazilová. Ministerstvo financí ve snaze zamezit podvodům na finančním trhu rovněž pokračuje v přípravě legislativních změn, jež by měly zvýšit nároky na odbornost lidí, kteří se chtějí stát finančními poradci. Ke změnám však nedojde v nejbližší době, příští rok má vláda dostat na stůl teprve věcný záměr návrhu zákona.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.