« Zpět

Připojištění vážných nemocí dítěte si u pojišťovny Aviva volí 92 % klientů

| 31. března 2004 - 9:02 | Zprávy | Životní pojištění

Aviva byla první pojišťovnou v České republice, která uvedla na trh pojištění závažných onemocnění dítěte, a to jako volitelnou součást svého investičního životního  pojištění Talisman.


Hlavním cílem pojištění Talisman je naspoření částky pro úspěšný start dítěte do života. Na rozdíl od tradičních forem spoření má dítě tuto částku zajištěnu i v případě smrti rodiče, neboť pojišťovna převezme placení pojistného a toto pojistné dokonce každoročně navýší o inflaci, minimálně o 5 %.
Automatickou součástí pojištění je krytí dítěte pro případ úrazu. Volitelně lze pojištění rozšířit právě o připojištění pro případ závažných onemocnění a závažných zlomenin dítěte.
"Když jsme toto připojištění jako první na českém trhu zaváděli, byl to trochu krok do neznáma," řekl Karel Veselý, vedoucí oddělení pojistné matematiky Aviva životní pojišťovny. "Skutečný zájem klientů nás ale nadchl, protože více než předčil naše původní očekávání. Připojištění závažných onemocnění dítěte si spolu s Talismanem sjednává  92 % našich klientů."
Pojistná částka pro připojištění činí 400 000 Kč a při jeho sjednávání se nezkoumá zdravotní stav dítěte. Pojištění pokrývá celkem šestnáct závažných onemocnění (například meningitidu, encefalitidu, cukrovku a tetanus). Podle sdělení pojišťovny bylo již vyplaceno několik prvních plnění z tohoto připojištění.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.