« Zpět

Představení Produktů

| 18. května 2010 - 11:02 | Zprávy | Životní pojištění

Které pojištění je nejvýhodnější a nejvíce vychází vstříc potřebám klientů? O tom můžete rozhodnout v soutěži Pojišťovací inovátor. Ode dneška, tedy 18. května, probíhá hlasování na webech www. nejbanka.cz. Pojišťovací inovátor je speciální kategorií 2. ročníku soutěže o Nejlepší banku a Nejlepší pojišťovnu roku 2010. Kategorie Pojišťovací inovátor je příležitostí pro všechny pojišťovny, jak se v konkurenci odlišit a upozornit na to, co je v jejich nabídce unikátní. Tato kategorie je každoročně vyhlašována samostatně v rámci soutěže Nejlepší pojišťovna. Výjimečné produkty, služby či přístup nominovaly do kategorie Pojišťovací inovátor 2010 jednotlivé pojišťovny do 20. dubna tohoto roku.


Výsledky inovátorské kategorie budou vyhlášeny společně s vítězem soutěží Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 24. června. Soutěže Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 jsou vyhlašovány v rámci Cen HN. Partnerem soutěží jsou společnosti KPMG ČR a IBM ČR. O vybraných pojišťovnách, které postupují do finále, rozhoduje zejména jejich přístup k zákazníkům. V rámci hodnocení je sledována výše pojistného, šíře nabídky produktů a služeb, dostupnost a komunikace s klienty.
Hodnotící kritéria a jejich důležitost vycházejí z analýzy potřeb klientů. Hodnocení je podloženo řádově tisíci datovými položkami, které odráží poplatky,sazby,chování různých typů klientů,výsledky mysteryshoppinguatd. Titul Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 získá banka a pojišťovna, která dokáže nabídnout nejvýhodnější produkty a služby, současně však mít dobré hospodářské výsledky.

Aegon pojišťovna a.s.
Letos do soutěže přihlásila životní pojištění Invest & Live, se kterým loni tuto kategorii vyhrála. Je obohacené o několik novinek. Tou hlavní je elektronický zdravotní dotazník.
Formulář je on-line připojen na systém pojišťovny.
Klient tak nemusí čekat až z pojišťovny přijde informace, že smlouva byla akceptována.
Hned se dozví, zda pojišťovna navrhuje nějakou rizikovou přirážku, výluku na některá rizika či žádá doplňující zdravotní dokumentaci. Další změnou je tzv. „Family“ varianta, která umožňuje na jedné smlouvě pojistit až pět osob. Klienti tak ušetří za finanční služby pro svou rodinu. Aegon Invest & Live kombinuje pojištění rizik a vytváření finanční rezervy na stáří. U odborníků boduje
Aegon Invest & Live
On-line zdravotní dotazník. Jedna pojistka až pro 5 lidí. Fond řízený matematickým modelem s řízenou mírou volatility.
příznivou nákladovostí a nabídkou investičních možností. Dle ukazatele TANK, který vyjadřuje, kolik ukrojí poplatky z budoucího výnosu, je to při investičním horizontu 30 let 28,6 %. Na trhu se tyto poplatky pohybují kolem 40 %. Aegon zveřejňuje i poplatky pro investiční fondy, takzvaný ukazatel TER, který je obdobou RPSN u půjček. Ve fondech sází na unikátní nabídku. Příkladem je fond řízený matematickým modelem na základě předem definované míry kolísavosti.
Allianz pojišťovna, a.s.
Za největší novinku uplynulého roku zvolila Allianz pojišťovna rizikové životní pojištění PRO život. Klient si může zvolit, zda uzavře smlouvu na úrazové, životní nebo zdravotní pojištění a vybrat z 15 druhů připojištění.
V průběhu pojištění může přidávat nebo odebírat rizika a rovněž měnit pojistné částky.
Spořicí složka je zcela volitelná.
„To znamená, že klient spoří pouze když chce nebo má volné prostředky,“ vysvětluje ředitel úseku market management Martin Podávka.
Spořicí část je zatížena pouze vstupním poplatkem, klient nehradí další měsíční poplatky. Může si vybrat investiční fondy, do kterých bude část vložených peněz investována. V nabídce je i fond, který
PRO život
Úrazové, zdravotní a životní pojištění s volitelnou investiční složkou
Pojistit lze až šest osob -dva dospělé a čtyři děti.
Smlouvu lze bezplatně měnit v průběhu trvání pojistky garantuje roční výnos ve výši 2,4 procenta. Na jediné smlouvě může být pojištěno až šest lidí - dva dospělí a čtyři děti. Osoby je možné během trvání pojistky odebírat i přidávat. PRO život rovněž nabízí celoroční cestovní pojištění, které může být placeno společně se životním pojištěním v pravidelných měsíčních splátkách. Klienti si mohou sjednat i speciální připojištění, díky němuž bude pojišťovna v případě pojistné události spořit za klienta do jeho penzijního fondu.
Aviva životní pojišťovna, a.s.
Aviva Vision je první investiční životní pojištění na českém trhu, které umožňuje sjednávat pro většinu rizik také klesající pojistné částky.„Klesající pojistné částky jsou atraktivní například pro klienty, kteří uzavírají pojištění za účelem zajištění dluhů. V těchto případech je pojistné výrazně nižší než u stejných rizik s pevnou pojistnou částkou. Klademe tak důraz na skutečnou efektivitu placeného pojistného a naši klietni tak mají možnost platit opravdu pouze za ochranu, kterou potřebují,“ vysvětluje Petr Němeček.
Úvěrová asistence, tedy balíček komplexního krytí rizik - smrt, plná invalidita a závažná onemocnění -ohrožujících splácení hypoték nebo jiných dluhů využívá právě zmiňované
Aviva Vision
Investiční životní pojištění s možností automaticky snižovat pojistnou částku
Nabízí komplexní připojištění náhlé smrti
Nabízí krytí proti riziku neschopnosti splácet úvěr
klesající pojistné částky a nabízí tak klientům výrazně nižší pojistné oproti sjednání individuálních připojištění pro uvedená rizika. Poslední novinkou je připojištění náhlé smrti, které na trhu jako první poskytuje komplexní krytí v případech neočekávaného úmrtí úrazem, mrtvicí nebo infarktem. Podle Němečka je Aviva Vision především produktem s výraznou pojistnou ochranou, ale jeho nedílnou součástí je i možnost dlouhodobé tvorby finanční rezervy,“ doplňuje Petr Němeček.
Místo obyčejného webu chce Česká podnikatelská pojišťovna nabídnout klientům pohodlí a stejné možnosti, na které jsou zvyklí u internetového bankovnictví.
První krok k tomuto cíli už pojišťovna udělala téměř před půl rokem, kdy spustila první část služby Moje ČPP na webu moje pp.
cz. Tato internetová aplikace nabízí rychlý přístup k informacím o pojistných smlouvách a likvidovaných škodách. Zákazníkům pojišťovny k přihlášení stačí pouze číslo smlouvy a rodné číslo. „Kombinace těchto dvou údajů je bezpečná a klienty neobtěžuje,“ vysvětluje Silvie Waisserová, poradkyně generálního ředitele České podnikatelské pojišťovny, která má projekt Moje ČPP na starost.
Moje ČPP
Informace o pojistkách na webu.
Dostupnost informací i z mobilního telefonu.
Možnost snadno upravit údaje ve smlouvách a dodat pojišťovně podklady při řešení škodních událostí.
I v této základní verzi internetové aplikace Česká podnikatelská pojišťovna nabízí nadstavbu v možnosti jednoduše upravovat některé údaje bez návštěvy pobočky a zjistit aktuální informace o řešení případné škody. Možnost upravit některé údaje využilo už 12 procent klientů, zatím 50 tisíc, kteří se ke službě přihlásili.
Výrazně širší možnosti, včetně uzavírání nových pojistek, poskytne klientům ČPP nová verze aplikace Moje ČPP už za několik týdnů.
Česká pojišťovna a.s.
Pojištění vlastního pohřbu do ankety Pojišťovací inovátor přihlásila Česká pojišťovna. Podobný produkt totiž nabízí jako jediná v Česku. A neuspěje ani námitka, že náklady na důstojný pohřeb pokryje například životní pojistka.
„Sjednat si toto pojištění ve srovnání s ostatními životními pojistkami totiž mohou klienti až do 80 let věku a bez zkoumání zdravotního stavu. Výhodou navíc je, že peníze nevstupují do dědického řízení, proto je s nimi možné disponovat v tak krátké době, jaká je pro uhrazení pohřbu potřebná,“ vysvětluje Jana Hrdinová, produktová manažerka životního pojištění České pojišťovny.
Od klasického životního pojištění se Pieta liší i v dalších ohledech. Tím
Pieta
Jednorázové zajištění prostředků na pohřeb.
Rychlé vyřízení platby mimo dědické řízení.
Možnost vinkulace přímo vybranému pohřebnímu ústavu.
nejvýraznějším je skutečnost, že klient složí celé pojistné jednorázově, a tím má úhradu pohřbu jednou provždy předem vyřešenou. Kolik peněz zaplatí, určuje jeho představa o průběhu pohřbu a jeho nákladnosti v kombinaci s jeho aktuálním věkem. Svou roli hraje i pohlaví, za výpočtem konkrétní částky stojí statistiky úmrtnosti. Z čistě finančního pohledu pak Pieta představuje rizikové pojištění s jednorázovým vkladem, který pojišťovna zhodnocuje, a pevně určeným účelem.
Čsob pojišťovna, a.s.
S produktem, který uvedla na trh v březnu, chce ČSOB Pojišťovna zaujmout v letošní soutěži. Jde o běžně placené životní pojištění pod názvem pojištění FORTE. Jeho hlavní výhodou je, že umožňuje na jedinou pojistnou smlouvu pojistit na vysoké pojistné částky dva dospělé a až pět dětí. „Přitom každý člen rodiny si může pojistit rizika přesně podle svých konkrétních potřeb,“ říká šéf ČSOB Pojišťovny Jeroen Karel van Leeuwen. FORTE přitom pamatuje i na případy diagnózy některé z 25 vážných chorob ale i na úraz, pracovní neschopnost, pobyt v nemocnici a další nenadálé životních události.
Kromě této finanční ochrany lze pojištění FORTE využít také k pravidelnému
FORTE
Jedna smlouva pro 2 dospělé a až 5 dětí
Pojištění se dá využít i k pravidelnému spoření
Rozsah pojistné ochrany a způsob investování lze kdykoliv měnit
spoření. Své peníze mohou klienti investovat prostřednictvím pěti investičních podílových fondů bez garance zhodnocení, ale s perspektivou vysoce nadprůměrného výnosu. Ti opatrnější si mohou vybrat Garantovaný fond se zaručeným zhodnocením 2,4 % ročně, k němuž jsou navíc připisovány podíly na zisku ČSOB Pojišťovny.
FORTE je poplatkově transparentní a zároveň velmi flexibilní -rozsah pojistné ochrany a způsob investování lze kdykoli měnit.
Direct pojišťovna
Kopírování bonusů z povinného ručení na havarijní pojištění ani pojištění dámské kabelky Direct do soutěže o nejlepší inovaci v pojišťovnictví nenasadila, přestože jsou novinkami na trhu.
Větší váhu z pohledu svého obchodního zaměření přikládá netradičním způsobům oslovení nových klientů.
Využívá přitom ve své branži unikátní přístup - odměňuje stávající klienty za přivedení těch nových.
Majitelům webových stránek nabízí odměnu za každého klienta, který si na www.direct.cz nechá spočítat výši pojistného, nebo si pojištění přímo sjedná (program Affiliate). Díky aktivitě svých současných klientů získal Direct za jediné čtvrtletí více než 1000 nových. Zároveň pojišťovna
Nové cesty distribuce
Klienti získávají za nové klienty měsíc pojištění zdarma.
Provozovatelům webu vyplácí pojišťovna provizi za aktivní návštěvníky.
rozdala přes dva tisíce měsíců pojištění zdarma. V rámci programu MGM (Members Gets Member) totiž měsíc zdarma získá nejen stávající klient, ale i nový zákazník. Počet klientů, které mohou zákazníci Directu doporučit a tím pádem i délka bezplatného pojištění není teoreticky nijak omezena. „V tuto chvíli už registrujeme několik klientů, kteří nebudou díky tomuto programu platit pojištění sedm měsíců,“ říká Hana Kovářová, ředitelka pojišťovny Direct pro obchodní rozvoj.

Evropská cestovní pojišťovna, a.s.
Evropská cestovní pojišťovna do soutěže přihlásila produkt Multi Trip a tvrdí o něm, že jde o nejkomplexnější cestovní pojištění na českém trhu.
„Multi Trip je opravdu unikátní produkt, se kterým můžete po celý rok bezstarostně cestovat,“ popisuje ředitel privátního pojištění Evropské cestovní pojišťovny Ondřej Rušikvas.
Pojišťovna službou cílí především na lidi, kteří po celý rok často cestují.
Počet pobytů totiž není nikterak omezen a každý z nich přitom může trvat až 45 dní.
K dispozici jsou základní i zvýhodněná varianta pro cesty po Evropě a komplexní varianta pro cesty napříč kontinenty. V posledně jmenované

Multi Trip
Nejkomplexnější cestovní pojištění s jasně popsanými výlukami platnosti.
Neomezený počet cest v průběhu roku.
Možnost vyřízení přes internet.
variantě nabízí pojišťovna i zvýhodněnou nabídku pro rodinu.
Ve verzi pro celý svět je v základu kromě standardního zdravotního pojištění zahrnuto i pojištění zavazadel, právní ochrany, zpoždění či zmeškání letadel nebo i případ únosu dopravního prostředku.
Komu by tato nabídka nestačila, může si připlatit například za pojištění golfového vybavení, lyží nebo domácího zvířete.
Pojišťovna sází na zázemí skupiny Munich Re.
Generali pojišťovna, a.s.
Generali se rozhodla změnit trh s povinným ručením odvážným krokem, když do něho začlenila také kus havarijního pojištění. Pokud se řidič střetne s divokým zvířetem, proplatí mu pojišťovna až 100 tisíc korun na opravu škody na vozidle.
„Trh s povinným ručením je velice konkurenční, a tak jsme se rozhodli nabídnout klientům něco, co jinde nedostanou,“ říká Radek Bureš, vedoucí oddělení pojištění motorových vozidel Generali Pojišťovny. Stanovený limit pojistného plnění přitom pokryje podle statistik pojišťovny více než 95 procent všech nehod způsobených střetem s divokou zvěří. Navíc nabízí nízkou spoluúčast ve srovnání s havarijním pojištěním.

Generali Komplet

Až 100 tisíc na náhradu škod při střetu se zvěří
Vysoké limity pojistného plnění
Široká nabídka asistenčních služeb v ceně pojištění Zaplacení nákladů spojených s nehodou zaviněnou divokou zvěří je ale jen jedním ze tří pilířů, na nichž stojí celé povinné ručení Komplet. Druhý pilíř představují vyšší limity pojistného plnění, které slouží zejména v případě náhrady nákladů na zdravotní péči pro oběti dopravních nehod.
Třetí pilíř povinného ručení Generali Pojišťovny pak tvoří asistenční služby, které nabízejí pomoc i v případě ztráty klíčů od vozu nebo poruchy vozidla.

ING pojišťovna a. s.
S dlouhodobým programem nazvaným Zlatá pravidla přišla na tuzemský trh ING pojišťovna. Jejím cílem je zatraktivnit životní pojištění pro nové i stávající klienty. Součástí programu je například snížení poplatků či srozumitelná prezentace produktů. „Od letošního ledna jsme snížili poplatky týkající se všech našich produktů investičního životního pojištěn, a to v průměru o 0,4 procenta. Snížení platí jak pro nové, tak současné klienty,“ řekl Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING.
Firma si zároveň stanovila maximální nákladovost jednotlivých produktů a pravidla pro spravedlivou distribuci výnosů mezi klientem, distributorem a pojišťovnou. Pojišťovna chce také dlouhodobě zvyšovat

program Zlatá pravidla

Snížení poplatků v průměru o 0,4 procenta
Srozumitelná prezentace produktů
transparentnost svých produktů. „Hodláme otevřeně komunikovat náklady spojené s produktem,“ slibuje Vaníček. V oblasti komunikace produktů životního pojištění zákazníkům vytvořila firma interní pravidla, která mají učinit prezentace ještě více srozumitelné. „Chceme se dlouhodobě orientovat na klienta. Nevhodně vybraný produkt, pouze krátkodobá výhoda a užitek či sliby nesplnitelného jsou cesty, kterými se nechceme ubírat,“ vysvětlil Vaníček. Chartis Europe S. A.

Do letošního ročníku soutěže tato pojišťovna přihlásila produkt, kterým je možné pojistit rizika vzniku ekologických škod. To se týká zejména provozovatelů čističek odpadních vod, laboratoří, skládek a skladovacích areálů nebo správců nemovitostí. „Všimli jsme si mezery na trhu, protože standardní pojistné smlouvy velkou část ekologických rizik z pojistného krytí vylučují,“ vysvětluje důvody vzniku produktu Denis Vrána, manažer produktu.
Pojištění pokrývá širokou paletu rizik vyplývajících z takzvané ekologické újmy. Pojistka tak ošetřuje například škodu vzniklou jak z náhlého a neočekávaného znečištění, tak i z postupného znečištění. Kryje škodu na zdraví a věcnou škodu způsobenou

EnviroPro

Pojištění náhlého a nečekaného znečištění
Vztahuje se i na preventivní a nápravná opatření
Ke sjednání stačí vyplnit jen krátký dotazník Možnost připojištění
třetím osobám v důsledku znečištění. Vztahuje se na náklady na realizaci preventivního i nápravného opatření, stejně tak na případné právní zastoupení.
Pojištění EnviroPro je příjemné svou dostupností, kdy pro sjednání smlouvy postačuje ve většině případů jen vyplnění krátkého dotazníku. Pro případ složitějších rizik nabízí pojišťovna Chartis možnost připojištění řešení „ušitého na míru“ specifickým potřebám klientů.

Komerční pojišťovna, a.s.

Komerční pojišťovna vsadila na životní pojištění pro děti s názvem Brouček. Inovace spočívá především v tom, že produkt umožňuje rodičům či prarodičům, kteří ho pro dítě sjednávají, uzamknout nastřádané peníze do 19 let dítěte. „Produkt je primárně určen pro finanční zabezpečení dítěte, proto garantujeme, že v případě smrti dospělého pojistné plnění na konci pojištění získá dítě, nikdo jiný,“ vysvětluje Stéphane Corbet z Komerční pojišťovny.
Brouček umožňuje klientům zvolit buď ochrannou, nebo spořicí variantu. Ochranná varianta má tu výhodu, že v případě smrti nebo plné invalidity převezme pojišťovna povinnost platit za dospělého. Spořicí varianta je určena hlavně pro rodiče

Brouček

Životní pojistka pro děti umožní uzamknout peníze do 19 let věku dítěte.
Je-li rodič v nemocnici, dostane až 5 tisíc za hlídání.
Klient si může zvolit spořicí či ochrannou variantu.
a prarodiče, kteří chtějí dítě vybavit do dospělosti finanční částkou. Můžou si zvolit, do kterých fondů budou posílané peníze investovány. K pojištění lze sjednat připojištění úrazu či hospitalizace pro dítě i dospělého. Sjedná-li si klient ochrannou variantu, získá zdarma i nestandardní asistenční služby. Pojišťovna uhradí náklady na hlídání dětí až do pěti tisíc korun. Plní v případě, že se rodiče nemohou o dítě postarat. Vztahuje se na hospitalizaci jednoho z rodičů nebo porod.

Kooperativa pojišťovna
Lékařský žargon, pochybnosti

o správnosti diagnózy ani plné čekárny nemusejí trápit klienty Kooperativy. Pohyb ve světě zdravotnických služeb jim usnadňuje a zpříjemňuje pojištění MediKompas. Nabízí hned tři okruhy služeb, které zajišťují praktické informace, odborné konzultace s lékaři i asistenční služby při hledání specializovaných vyšetření.
Call centrum Kooperativy nabízí po telefonu aktuální informace o dostupnosti lékařů či otevírací době lékáren. Druhý pilíř pojištění dává do služeb klientů desítky odborníků, lékařů ze všech myslitelných odvětví medicíny.
Lékař na telefonu klientům pojišťovny nabídne konzultaci ohledně jejich zdravotního stavu, vysvětlí

MediKompas

Rychlý přístup k informacím ze zdravotnictví.
Možnost odborné konzultace s lékařem po telefonu.
Zajištění odborného vyšetření.
odborné termíny nebo důsledky a vhodný postup léčby. „Spolupracujeme s odborníky z celé řady nemocnic a soukromých praxí. Díky tomu dokážeme klientům garantovat okamžité spojení s lékařem, kterého právě potřebují,“ vysvětluje produktová manažerka Kooperativy Pavlína Zapletalová.
Vrcholem pojištění MediKompas jsou asistenční služby, které ke kvalifikovaným informacím přidávají zprostředkování odborných vyšetření s minimální čekací dobou.

Maxima pojišťovna, a.s.
Maxima pojišťovna hledala mezeru na trhu a našla. Cizinecká policie vyžaduje od cizinců, kteří potřebují víza i pojištění neodkladné zdravotní péče. Právě tento produkt pro ně nabízí Maxima on line, takže si ho mohou sjednat z pohodlí domova ještě v zahraničí.
Po sjednání přes internet stačí doklad vytisknout a použít například při žádosti o české vízum.
„Službu on-line sjednávání pojištění na internetu jsme u našeho produktu pojištění nutné a neodkladné péče cizinců podle dostupných údajů zavedli jako první na trhu,“ popisuje obchodní ředitelka pojišťovny Maxima Iva Zemanová.
Cizinecká policie, ale i české konzuláty, si mohou platnost pojistky

online Pojištění nutné péče pro cizince

Sjednání pojištění přes internet i z domovské země
Stačí vytisknout doklad z internetu a jím se prokazovat kdykoliv zkontrolovat. Pojištěný se tak nemusí bát, že by úředníci vytištěnému potvrzení bez razítka nevěřili.
Díky nové službě se cizinec vyhne i dosavadním starostem, kdy musel po příjezdu do Česka rychle hledat vhodnou pojišťovnu. A to bylo v novém a neznámém prostředí pro mnohé náročné.
Díky nové službě pojišťovny Maxima, která již funguje od konce loňského roku si tak může potřebné doklady přivézt již z domova.

UniQA pojišťovna, a.s.
Chcete být na cestě autem včas varováni, že se blíží vichřice, abyste se stihli i s vozem schovat? Zajímá vás, kolik sněhu během zimní dovolené napadne na střechu vaší chalupy, abyste mohli zabránit jejímu poškození?
Pojišťovna nabízí službu MeteoUNIQA, která bezplatně přináší informace o extrémním počasí. Tuto službu poskytuje UNIQA klientům, kteří uzavřou novou smlouvu na pojištění automobilu, majetku nebo jsou členy věrnostního programu Q-Partner.
MeteoUNIQA pošle předem varovnou zprávu v případě, že experti partnerské meteorologické společnosti UBIMET zjistí, že v klientem definované oblasti dojde k extrémním projevům počasí. Lokalitu,

MeteoUNIQA

Adresné informace o extrémním počasí zdarma k vybraným pojištěním.
Možnost požádat přes webové stránky o změnu sledované lokality.
pro niž chce klient získávat informace, je možné nastavit u pojišťovacího poradce nebo prostřednictvím webových stránek uniqa.cz.
Varovná zpráva obsahu je nejen druh blížící se nepohody, ale i její časové vymezení. „Od spuštění služby vloni v červenci služba získala prvních patnáct tisíc klientů. Pojišťovna jim doposud rozeslala téměř devadesát tisíc varování před extrémním počasím,“ říká Zita Sklenářová, projektová manažerka pojišťovny UNIQA.

victoria-volksbanken pojišťovna, a.s.
Už název produktu Bezpečný domov nominovaného pojišťovnou Victoria Volksbanken vypovídá o tom, čeho se toto neživotní pojištění týká.
K nejvýznamnější novince tohoto produktu patří plné pojištění stavebních součástí a audio/ video v rámci domácnosti. Ta je, kromě nebytových prostor, pojištěna vždy na novou pořizovací hodnotu.
Pojištění nerozlišuje kvalitu zabezpečení, ale definuje pouze jeden základní tarif. „Novinkou je také zasílání krátkých textových zpráv na mobilní telefon varujících v případě blížícího se nepříznivého počasí,“ říká Ivo Kropáček, manažer pro externí partnery. Tato služba je klientům poskytována zdarma jako bonus.

Bezpečný domov

Pojištění na pořizovací hodnotu.
Zdarma zasílání SMS varujících před nepříznivým počasím.
Pojistka kryje z jedné třetiny i podnikaní v bytě.
Charakteristickým rysem nově představovaného produktu je významné zjednodušení pojistných podmínek na třetinu oproti původním dvaceti čtyřem stranám.
Další novinkou a výhodou domácnosti pojištěné produktem Bezpečný domov je možné také bez přirážky na pojistném v bytě podnikat, a to až na jedné třetině obytné plochy.
Automatickou součástí smlouvy je pojištění občanské odpovědnosti a odpovědnosti chovatele psa či koně.

Wüstenrot, životní pojišťovna a.s.
Do kategorie Pojišťovací inovátor přihlásila životní pojišťovna Wüstenrot produkt, nazvaný EveryBody -pojištění úrazu a nemoci. „Produkt kryje rizika spojená s úrazem a nemocí.
Na jedné smlouvě umožňuje pojistit denní dávku při hospitalizaci následkem úrazu nebo nemoci, denní dávku při pracovní neschopnosti v důsledku rOMAn úrazu nebo nemoci a trvalé následky úrazu tělesné poškození organizmu následkem úrazu i smrt úrazem,“ popisuje nový pojistný produkt Roman Ondroušek z pojišťovny Wüstenrot, manažer produktu.
Nové pojištění je určeno jak pro děti, tak pro dospělé až do 70 let. Na jednu pojistnou smlouvu je možné pojistit až šest osob. Navíc
Wüstenrot EveryBody
Při hospitalizaci pojistí denní dávku při úrazu, nemoci i pracovní neschopnosti.
Na jedné smlouvě je až šest pojištěnců, které lze měnit.
Pro děti i dospělé do 70 let.
v průběhu pojištění lze libovolně měnit rozsah pojistné ochrany a přizpůsobit tak pojištění aktuálním rizikům. „Také je možné změnit osoby zahrnuté do pojištění,“ doplňuje Roman Ondroušek.
Cena pojištění začíná na 200 korunách měsíčně. Podle počtu pojištěných osob a sjednaných druhů pojištění lze získat řadu slev. Pojištění tedy nemusí být drahé a v případě onemocnění pak pojistné plnění může vyrovnat rozdíl v příjmu z nemocenské a normální mzdy.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.