« Zpět

Pojišťovny vloni zaznamenaly nárůst pojistného

| 17. září 2009 - 12:45 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovny, které se sdružují pod Českou asociaci pojišťoven (ČAP), vykázaly v minulém roce nárůst předepsaného pojistného o 5,23 % oproti roku 2007. Celková částka za pojistné činila 137 miliard korun. Z výroční zprávy ČAP dále vyplývá, že rozdíl v růstu mezi životním a neživotním pojištění byl 0,1 %. 

Pojišťovny, které se sdružují pod Českou asociaci pojišťoven (ČAP), vykázaly v minulém roce nárůst předepsaného pojistného o 5,23 % oproti roku 2007. Celková částka za pojistné činila 137 miliard korun.  Z výroční zprávy ČAP dále vyplývá, že rozdíl v růstu mezi životním a neživotním pojištění byl 0,1 %. Neživotní pojištění vloni rostlo o 5,2 %, životní pak o 5,1 %.
Klíčovým faktorem pro růst neživotního pojištění bylo zejména zákonné pojištění odpovědnosti zaměstnavatele za škodu a podnikatelská pojištění. Pozitivní hodnoty zaznamenalo i havarijní pojištění vozidel.
U životního pojištění Česká asociace pojišťoven zaznamenala pokles u jednorázově placeného pojištění spojeného s existující běžně placenou smlouvou, což svědčí o větší obezřetnosti klientů, která souvisí s nestabilní ekonomickou situací.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.