« Zpět

Pojišťovací skupina Aviva opět s výrazným nárůstem obchodu

| 2. listopadu 2007 - 13:51 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovací skupina Aviva plc vykázala za prvních 9 měsíců roku 2007 výrazný nárůst v oblasti životního pojištění a penzijního spoření. Celosvětový objem nově uzavřených smluv vzrostl meziročně o 21 % na 22 935 miliónů liber (883,7 miliard korun). Celkový objem nových obchodů v oblasti spořících produktů dlouhodobého charakteru vzrostl dokonce o 26 % na celkových 28 278 miliónů liber.


Dceřiná společnost skupiny v České republice, Aviva životní pojišťovna a. s., potvrzuje v prvních devíti měsících růst celé skupiny více než 16% nárůstem nového obchodu. Dobré obchodní výsledky navíc umocňuje nárůst aktiv o 20,88 % na celkovou výši 2 834 miliónů korun. Čistá výše technických rezerv dosáhla 2 324, 9 miliónů korun, což představuje 26 % meziroční navýšení.
?Zrychlující se tempo růstu nových obchodů je potvrzením střednědobé strategie skupiny Aviva a jsem rád, že i Česká republika výrazně přispívá k její úspěšné realizaci,? komentuje výsledky Pavel Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva životní pojišťovny Aviva.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.