« Zpět

Pojišťovací části ING klesl letos zisk o 15 pct na 613 milionů Kč

| 8. září 2011 - 9:42 | Zprávy | Životní pojištění

Pojišťovací části společnosti ING ČR, tedy životní pojišťovně, penzijnímu fondu a pojišťovně nabízející soukromé zdravotní pojištění, klesl v pololetí podle mezinárodních účetních standardů čistý zisk meziročně o 15 procent na 613 milionů Kč. 

Praha 7. září (ČTK) - Pojišťovací části společnosti ING ČR, tedy životní pojišťovně, penzijnímu fondu a pojišťovně nabízející soukromé zdravotní pojištění, klesl v pololetí podle mezinárodních účetních standardů čistý zisk meziročně o 15 procent na 613 milionů Kč. Aktiva v jejich správě stoupla o dvě procenta na 59,5 miliardy Kč. ING o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.
Pokles zisku zdůvodnila ING náklady na opatření, která mají firmě v dlouhodobém horizontu pomoci zefektivnit chod společnosti. "Nyní je naším cílem především zefektivnění provozu pojišťovny, což s sebou přináší nemalé náklady. Očekáváme však, že právě tyto investice nám v budoucnosti zajistí úspory a tento krok se tak vyplatí,“ uvedla generální ředitelka ING Pojišťovny Renata Mrázová.

ING Životní pojišťovna v pololetí vybrala na pojistném 2,66 miliardy Kč, což představuje meziroční navýšení o dvě procenta. Aktiva ve správě zůstala na 34,4 miliardy korun. Počet uzavřených smluv klesl o čtyři procenta na téměř 400 tisíc. Nižší počet uzavřených smluv je prý důsledkem obecného trendu stagnace segmentu životního pojištění. Čistý zisk klesl o 17 procent na 392 milionů Kč.

Objem aktiv ve správě ING Penzijního fondu stoupl o šest procent na 25,1 miliardy Kč. Čistý zisk fondu klesl o 11 procent na 221 milionů Kč. Přes pokles počtu klientů o čtyři procenta zůstává ING Penzijní fond s téměř 420.000 klientů stále v šestce největších fondů na českém trhu.

ING je globální finanční instituce nizozemského původu. Nabízí služby v bankovnictví, pojišťovnictví a správě aktiv ve více než 40 zemích. Z hlediska tržeb patří mezi největší finanční instituce na světě.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.