« Zpět

Pojištění napříč lidským životem – úrazové pojištění

| 30. září 2013 - 13:09 | Zprávy | Životní pojištění

Co je úrazové pojištění, kdy se vyplatí a na co se při jeho výběru zaměřit – to je obsah tohoto dílu krátkého seriálu o pojistných produktech.

Úrazové pojištění jako záchranný kruh
Úrazová pojistka, která je v průměrné české domácnosti sjednaná 2,4 krát, kryje rizika úrazu a nemoci. Jinak řečeno – zmírňuje dopad vašeho úrazu a následné léčby na vaši finanční situaci. V závislosti na zvoleném typu úrazového pojištění poskytuje podporu jak jednorázovou formou výplaty pojistného plnění, tak postupné uvolňování dávek figurujících jako podpora při léčbě úrazu či nemoci.
 
Na úrazové pojištění není nikdy brzy ani pozdě
Na otázku, kdy uzavírat úrazové pojištění, je snadná odpověď: přesně tehdy, kdy skončí váš nárok na připojištění v rámci pojistky vašich rodičů a kdy máte dostatečný příjem a jste soběstační. Uzavírat úrazové pojištění se v některých případech nevyplatí těm, kteří již mají úrazové připojištění sjednané v rámci své životní pojistky.
 
Co je důležité vědět
Progrese
Progresivní plnění je u úrazového pojištění velmi důležitá položka. A ačkoliv se dnes vyskytuje již velmi často, není od věci si její přítomnost pohlídat. Co znamená? Přiznané pojistné plnění je navíc úročeno koeficientem udávajícím míru a závažnost vašeho zranění. Výsledná, vyplacená částka se pak může až zčtyřnásobit.
 
Šíře produktů a pojistné plnění
Chtějte vědět, jaké součásti vaše pojištění obsahuje a také jak vysoké je v jejich případě pojistné plnění. Zajímat by vás měly trvalé následky úrazu, denní dávky po dobu nezbytné léčby, denní dávky po dobu hospitalizace, případně smrt následkem úrazu.
 
Připojištění pro děti
Tak jako jste byli dříve dost možná připojištění vy u vašich rodičů, nejspíš budete chtít i vaše dítě. I tady chtějte znát výši pojistných plnění. Například u denních dávek po dobu léčení se dorovnává rozdíl v příjmu rodiny způsobený ošetřováním dítěte jedním z rodičů.
 
On, nebo off?
Velkým plusem je, pokud je možné si sjednat úrazové pojištění online, neboť není nutné předkládat lékařskou zprávu hodnotící váš aktuální zdravotní stav. Jednak tím ušetříte čas, který byste strávili cestou na pobočku pojišťovny a sjednáváním smlouvy, zároveň máte dostatek prostoru k pročtení pojistných podmínek a zvážení vhodných a využitelných připojištění.
 
Jaké jsou vaše zkušenosti se sjednáním úrazového pojištění online?
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.