« Zpět

Pieta – pojištění pro nejsmutnější okamžiky

| 11. května 2010 - 11:36 | Zprávy | Životní pojištění

Přestože debatám o posledních věcech člověka se většina z nás úmyslně nebo alespoň podvědomě brání, jsou mezi námi lidé, a nemusí být ani příliš staří a ani příliš osamělí, kteří hledají na tyto otázky odpovědi. Už nemusí.


Finanční prostředky určené na pohřeb si můžete bezpečně uložit do pojišťovny a tak své pozůstalé dopředu zbavit starostí, jak uhradit poslední rozloučení. a tak si svým způsobem zajistit, že proběhne důstojně. Česká pojišťovna se totiž na základě poptávky svých klientů po několika letech vrací k pojištění pohřbů. Loni na podzim, v symbolický den Památky zesnulých - 2. listopadu, uvedla na trh nové pojištění Pieta, s nímž je možné si úhradu pohřbu či kremace pojistit.
Nové pojištění je koncipováno pro klienty velmi jednoduše, a to jako jednorázově placený produkt.  Pojištění si mohou sjednat již klienti od 25 let a pro ně je cena za pojištění nejvýhodnější. Nejstarším klientům může být i 80 let. Zájemce o pojištění  po konzultaci s pojišťovacím poradcem si podle hrubé představy o podobě pohřbu stanoví odpovídající  cenu pohřbu a tím i pojistnou částku, na kterou chce pojištění uzavřít. Klientovi pak podle jeho věku a pohlaví spočítá Česká pojišťovna počáteční vklad, který bude zhodnocován k cílové pojistné částce garantované při sjednání pojištění. Stejně jako u jiných typů životních pojištění i zde platí – čím dříve se člověk pojistí, tím lépe.
Co je hlavní, výplata této částky je vázána pouze na vystavení pohřbu pojištěnému. Tím je pojištěnému zaručeno, že jeho prostředky budou vyplaceny a použity výhradně na úhradu pohřbu. Pojištění Pieta je tak řešením pro klienty, kteří nemají přímé příbuzné, ale i pro ty, kteří je sice mají, ale rádi by se o finanční stránku pohřbu postarali sami. Protože právě ta není při současných cenách pohřbů zanedbatelná.
Pojištění pohřbů už v nabídce České pojišťovny v minulosti bylo. První smlouvy byly sepsány prostřednictvím Společnosti přátel žehu přesně před padesáti lety. Jeho největší rozmach pak nastal v 70. a 80. letech a ještě dnes eviduje Česká pojišťovna více než 100 tisíc aktivních smluv. Modernějším produktem, jehož nespornou výhodou je, že každý si sám určí, kdo se o poslední záležitosti postará a v jaké kvalitě, nyní navazuje na tradici a hlavně bohaté zkušenosti se správou i likvidací tohoto pojištění.
Ač může pojištění Pieta vzbuzovat nejrůznější emoce, nelze mu upřít, že jde o zajímavou službu, kterou nenabízí žádná jiná pojišťovna na českém trhu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.