« Zpět

Největší nárůst běžně placeného životního pojištění měla v roce 2008 Pojišťovna České spořitelny

| 17. února 2009 - 12:06 | Zprávy | Životní pojištění

Nárůst předepsaného pojistného o 548 milionů korun v rámci běžně placeného životního pojištění zaznamenala v loňském roce Pojišťovna České pojišťovny. Stala se tak jednoznačně nejúspěšnější pojišťovnou v této oblasti na českém trhu. Zatímco v roce 2007 vykázala Pojišťovna České spořitelny běžně placené předepsané pojistné 1,73 miliardy korun, v loňském roce to bylo již 2,28 miliardy korun. Pojišťovna České spořitelny tak tímto výsledkem upevnila svou pozici 4. největší životní pojišťovny v České republice.

"Na běžně placené životní pojištění jsme se v loňském roce zaměřili v rámci naší strategie. Za dobrým výsledkem stojí především posílení spolupráce s Českou spořitelnou, která úspěšně nabízí životní pojištění svým klientům. V loňském roce došlo k více jak 50% nárůstu zájmu o běžně placené pojištění na jejích pobočkách. Zároveň jsme velmi výrazně posílili spolupráci s našimi externími partnery," říká Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

Celkové předepsané pojistné v kategorii běžně placeného životní pojištění dosáhlo v loňském roce 39,8 miliardy korun. Běžně placené pojištění tak tvoří více než 70 % trhu životního pojištění. Zatímco trh běžně placeného životního pojištění vykázal meziroční nárůst o 7,9 %, Pojišťovna České spořitelny za stejné období rostla o 32 %.

V roce 2008 vybrala Pojišťovna České spořitelny na pojistném celkově 6,68 miliardy korun, což je o 3,5 % více než v předcházejícím roce.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.