« Zpět

Návraty ke klasickým formám

| 8. prosince 2008 - 12:18 | Zprávy | Životní pojištění

Poslední roky se v Česku nadmíru dařilo investičnímu životnímu pojištění, jehož produkty byly zdejší luhy a háje doslova posety. Finanční krize a znejistění lidí, ochotných investovat své peníze do zatím nejistých fondů, znamenají renesanci klasických rizikových pojištění a kombinovaných produktů i invovaci stávajících investičních produktů.

Komplexní rizikové pojištění Rubikon

Nové komplexní rizikové pojištění Rubikon, poskytující komplexní ochranou proti rizikům ohrožujícím život a zdraví, připravila Kooperativa. Produkt je velmi variabilní – můžete kdykoli během trvání pojištění požádat o zrušení nebo sjednání doplňkových pojištění nebo o změnu sjednaných pojistných částek. V rámci jedné pojistné smlouvy lze pojistit rizika: smrt, vážná onemocnění, pracovní neschopnost, pobyt v nemocnici, invaliditu s výplatou důchodu, zahrnuje rovněž komplexní úrazové pojištění a pojištění pracovní neschopnost v důsledku úrazu či pobyt v nemocnici v důsledku úrazu. Nejnižší vstupní věk pojištěného je 15 let, nejvyšší vstupní věk je 74 let.

Výběrové životní pojištění Maximum

Životní pojištění Maximum České podnikatelské pojišťovny představuje nový koncept pojištění, který kombinuje výhody investičního pojištění s výhodami klasického pojištění, tedy rizikového a kapitálového. Produkt nabízí možnost zvolit jednu ze tří různých typů životního pojištění – rizikové, garantované a investiční, vyznačuje se nízkými poplatky a umožňuje výhodné zajištění dalších rizik (úraz, nemoc, invalidita) bez požadavku na zvyšování investiční složky. Maximum lze pokládat na našem trhu za výjimečné především tím, že ruší obvyklou vazbu mezi pojistným, určeným ke krytí rizik a pojistným k investování. Je určeno pro dospělé, minimální vstupní věk je stanoven na 15 let, maximální 65 let.

Investiční životní pojištění Aviva EasyLife

Bylo na trh uvedeno před dvěma lety Aviva životní pojišťovnou a letos inovováno. Pojištění lze snadno a bezplatně přizpůsobit aktuální životní situaci klienta, poskytuje volitelnou pojistnou dobu, a také možnost jejího automatického prodlužování. Je příkladem investice s určitou formou ochrany či garance investovaných prostředků a také o pojištění, poskytující kvalitní krytí pro případ smrti, úrazu nebo nemoci. V jeho rámci lze sjednat pojistnou ochranu s jednou z nejvyšších pojistných částek na trhu, šest moderních připojištění. Poskytuje také možnost sjednání vyšší pojistné částky u připojištění než u pojištění pro případ smrti. Vstupní věk je 16 – 60 let.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.