« Zpět

Medvídka od AXA životní pojišťovny má již více než 1600 dětí

| 31. března 2009 - 11:09 | Zprávy | Životní pojištění

Během prvního roku od uvedení na trh bylo sjednáno více než 1600 investičních životních pojištění pro děti s názvem Medvídek. Předepsané pojistné přesáhlo 11 milionů korun. Každý desátý klient volí u pojištění Medvídek variantu s garantovaným výnosem.

Během prvního roku od uvedení na trh bylo sjednáno více než 1600 investičních životních pojištění pro děti s názvem Medvídek. Předepsané pojistné přesáhlo 11 milionů korun. Každý desátý klient volí u pojištění Medvídek variantu s garantovaným výnosem.
"Medvídek je pro klienty atraktivní zejména díky výhodné kombinaci pojistné a investiční složky. Tento produkt je rovněž mimořádně variabilní – i v průběhu pojištění lze například ovlivňovat, jak velká část vkládaných prostředků bude směřovat na pojistnou ochranu a jak velká část bude investována. Klienti rovněž volí svou investiční strategii podle svého vztahu k riziku," uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.
Pojištění Medvídek umožňuje volit způsob, jakým budou vložené prostředky zhodnocovány. Vybírat lze mezi garantovaným zhodnocením podílových jednotek ve výši minimálně 2,4 %, nebo investicí do devíti různých podílových fondů, které se liší svou rizikovostí a předpokládanou výší výnosu. V nabídce jsou fondy peněžní, dluhopisové, smíšené, realitní i akciové, spravované specialisty z AXA investiční společnosti.
"Variantu s garantovaným výnosem zvolil přibližně každý desátý klient. Dá se čekat, že v souvislosti se současnou situací na světových finančních trzích bude toto zastoupení mírně narůstat, "dodal Marek Zeman.
Pojištění Medvídek lze sjednat dětem od narození až do 16 let. Pojistné plnění včetně výnosu z investic bude vyplaceno ve věku, který si klient sám zvolí. Základem investičního životního pojištění je finanční zabezpečení dítěte, které není ohrožené ani v případě úmrtí či trvalé invalidity rodičů. V takovém případě totiž platí pojistné místo rodičů nadále pojišťovna. Medvídek však může sloužit i jako snadno přístupná finanční rezerva, protože nabízí možnost mimořádných vkladů a částečných výběrů.
K pojištění Medvídek lze sjednat několik typů připojištění, a to s více než 50% slevou oproti běžné ceně:
připojištění pro případ smrti následkem úrazu,
připojištění pro případ trvalého tělesného poškození následkem úrazu,
připojištění denního odškodného za dobu nezbytného léčení úrazu,
připojištění denního odškodného za vyjmenované drobné úrazy,
připojištění denní dávky při pobytu v nemocnici v důsledku úrazu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.