« Zpět

Medvídek nabízí zvýhodněné pojištění i dobré zhodnocení

| 3. listopadu 2008 - 11:28 | Zprávy | Životní pojištění

ŘEDITEL PR A KOMUNIKACE FINANČNÍ SKUPINY AXA MAREK ZEMAN vysvětluje nový produkt Medvídek - investiční životní pojištění určené dětem...

ŘEDITEL PR A KOMUNIKACE FINANČNÍ SKUPINY AXA MAREK ZEMAN:
S novým produktem Medvídek, což je investiční životní pojištěné určené dětem, jste přišli letos. O jaký produkt jde?

Jedná se o finanční produkt pro děti, který na jedné straně poskytuje pojistnou ochranu proti nepříjemným životním událostem, a na straně druhé umožňuje spořit a vložené peníze zajímavě zhodnotit. Pro pojištění Medvídek je charakteristická zejména jeho flexibilita. I v průběhu pojištění lze s ohledem na aktuální potřeby volit poměr mezi pojistným krytím a spořením. To je u dětí velmi užitečné, protože postupně procházejí různými fázemi vývoje a pojištění lze vždy podle toho upravovat. Klient má navíc možnost mimořádných vkladů i částečných výběrů, takže toto pojištění může sloužit i jako finanční rezerva.

Do jakého věku lze toto pojištění sjednat?

Lze ho sjednat všem dětem až do věku 16 let. Pojistné plnění včetně výnosů z investic je pak vyplaceno ve věku podle volby klienta.

Proti jakým rizikům je dítě pojištěno?

V základní variantě je zahrnuto riziko úmrtí, vznik plné invalidity a trvalé následky úrazu. Dále nabízíme různá připojištění, například připojištění denní dávky při pobytu v nemocnici nebo denní odškodné za drobné úrazy. Všechna připojištění jsou u Medvídka zlevněna o 50 procent v porovnání s jejich běžnou slevou. Dítě je navíc chráněno i pro případ úmrtí rodičů či jejich plné invalidity. V takové situaci pojištění nezaniká a pojistné platí nadále naše pojišťovna.

Jakým způsobem jsou vložené prostředky zhodnocovány v rámci investiční složky pojištění?

Klient má na výběr dvě základní varianty. Buď zvolí garantovaný výnos ve výši minimálně 2,4 procenta, nebo může investovat do devíti různých podílových fondů, které se liší svou rizikovostí a předpokládaným výnosem. A i tady je možné si s Medvídkem „hrát“ i v průběhu pojištění, kdy lze investované prostředky přesouvat mezi jednotlivými fondy a upravovat tak svou investiční strategii. V nabídce jsou fondy peněžní, dluhopisové, smíšené, realitní i akciové.

Doporučil byste spíše garantovaný výnos, nebo podílové fondy?

To opravdu záleží čistě na rozhodnutí klienta a jeho osobních preferencích. Pokud jde o člověka s velkým odporem k riziku, pak je pro něj garantovaný výnos ideální. U podílových fondů však lze dosáhnout lepšího zhodnocení.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.