« Zpět

KOMBI

20. února 2004 - 1:05 | Zprávy | Životní pojištění

 


KOMBI

Česká pojišťovna

Charakteristika produktu:
KOMBI je název pro kombinované životní a úrazové pojištění s návratným vkladem. Jde o variabilní produkt, který vyniká komplexností a vysokou kvalitou pojistné ochrany, umožňuje měnit v průběhu pojištění rozsah krytí v závislosti na finanční a životní situaci či potřebě pojistné ochrany ve spojení s moderními trendy bezpečného a výnosného investování peněz.
Klient si sám dle svých finančních možností volí složení a rozsah pojistné ochrany. Vložením návratného vkladu odpadá starost s pravidelným vkládáním financí, běžné pojistné je uhrazováno formou úrokových výnosů. KOMBI nabízí nejen možnost kombinovat různé druhy rizik, ale zároveň umožňuje dostupnost vložených prostředků v průběhu pojištění. Vložením dalších finančních prostředků má klient možnost navýšit pojistné částky nebo rozšířit rozsah pojistného krytí. Možnost mimořádných výběrů v případě tíživé finanční situace a provádění změn v rozsahu pojistné ochrany nemá dopad na platnost pojistné smlouvy. Na konci pojištění je klientovi vyplacena sjednaná pojistná částka pro případ dožití, která je tvořena návratným vkladem včetně jeho zhodnocení.
Pojištění lze kombinovat do dvou základních kategorií - pro dospělé a pro děti. Dospělí mohou volit z následujících pojistných rizik a vzájemně je kombinovat: pojištění pro případ smrti (z jakýchkoli příčin), pojištění pro případ dožití (spořicí složka), pojištění závažných onemocnění a úrazové pojištění. Pro děti lze volit pojištění pro případ dožití (spořicí složka) a úrazové pojištění.
U sjednaného pětinásobku úrazového pojištění dospělých je v případě úrazu, který zanechal 100% trvalé poškození, vypláceno pojištěné plnění ve výši 5 mil. Kč. Úrazové pojištění dětí a mládeže automaticky zahrnuje pojištění rizika progresivního plnění za trvalé následky. Děti jsou při sjednaném maximálním trojnásobku úrazového pojištění pojištěny na max. riziko ve výši 3 mil. Kč.
Více informací na najdete na internetových stránkách České pojišťovny www.cpoj.cz