« Zpět

Klienti jsou obezřetnější

| 11. května 2009 - 11:47 | Zprávy | Životní pojištění

Rozhovor s ČLENEM PŘEDSTAVENSTVA VICTORIA POJIŠŤOVNY PAVLEM CHMELÍKEM: Patříte k menším pojišťovnám. Jak se uplatňujete s konkurenci větších pojistných ústavů? Pro nás je rozhodující kvalita nabízených produktů a následně servis našim zákazníkům. Jsem pevně přesvědčen, že se v této oblasti nemáme za co stydět.

ČLEN PŘEDSTAVENSTVA VICTORIA POJIŠŤOVNY PAVEL CHMELÍK:

* Patříte k menším pojišťovnám. Jak se uplatňujete s konkurenci větších pojistných ústavů?

Pro nás je rozhodující kvalita nabízených produktů a následně servis našim zákazníkům. Jsem pevně přesvědčen, že se v této oblasti nemáme za co stydět. To ovšem neznamená, že bychom naše produkty a služby nechtěli i nadále zlepšovat, což samozřejmě děláme.

* Na pojistném trhu se letos očekává jistý propad. Vnímáte současnou situaci také tak?

Všichni víme, že letošní rok není úplně jednoduchý. Klienti jsou více obezřetnější a investice do životního pojištění zvažují, což na naše poradce klade vyšší nároky. Přesto v naší společnosti počítáme v tomto roce jednoznačně s nárůstem nových obchodů i předepsaného pojistného.

* Na co se v oblasti životního pojištění zaměřujete?

Paleta produktů je široká, protože chceme pokud možno nejlépe vyhovět skutečným potřebám našich klientů. Někdy se setkáváme na trhu s produkty, které mají mnoho parametrů, jsou sofistikované, ale já se vždycky ptám, jestli odpovídají reálné situaci a potřebě klienta. Jednoduše řečeno, klient musí být na prvním místě.

* Jaké produkty můžete v životním pojištění nabídnout?

Jak jsem již zmínil, paleta je opravdu široká a zahrnuje různé varianty rizikového i „spořícího“ životního a důchodového pojištění. Záměrně používám výraz spořícího pojištění, protože ten je pro klienty asi uchopitelnější. Pokud bych měl z naší pestré škály vybrat dva produkty, pak bych doporučil produkt „Eventus“, což je důchodové pojištění, a produkt „Raketa“, kde se v tomto případě jedná o pětiletou investici se zajímavým zhodnocením a dalšími benefity.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.