« Zpět

Klienti Aviva životní pojišťovny si za rok 2003 mohli připsat až 23 %

| 3. března 2004 - 20:31 | Zprávy | Životní pojištění

Praha, 3. 3. 2004 - Klienti životní pojišťovny Aviva, kteří si sjednali smlouvu o investičním životním pojištění (například produkty Osobní životní plán, Talisman nebo Aviva benefit), mohli za rok 2003 dosáhnout až 23 % zhodnocení.

Investiční životní pojištění se stává atraktivnější i díky vysokým výnosům v souvislosti s pokračujícím růstem cen akcií na českém kapitálovém trhu. Klienti Aviva mají na výběr šest programů investování (fondů) investičního životního pojištění; nejvyššího zhodnocení 23,83 % dosáhl v loňském roce Strategický program investování. Příznivý vývoj pokračoval i v prvních dvou měsících roku 2004, kdy vzrostla cena podílů tohoto programu o dalších 10,02 %. Za rok 2003 se jedná o jeden z nejvyšších výnosů (možná vůbec nejvyšší) u programů investování (fondů) investičního životního pojištění na českém trhu.
Strategický program investování je koncipován na akciích a dalších cenných papírech s proměnlivým výnosem a obchodovatelných na českém trhu a dále na dluhopisech, obligacích a vkladech u bank. Je určen klientům, kteří jsou připraveni podstoupit značně vysoké riziko proměnlivosti kapitálové hodnoty pojištění s cílem vyššího výnosu v dlouhodobém časovém horizontu.
Celkem nabízí Aviva šest programů investování (Peněžní, Výnosový, Vyvážený, Strategický, Mezinárodní a Garantovaný). S účinností od 1. 9. 2003 byly přitom sníženy poplatky za správu ve všech těchto programech investování, a to až o 43 %. V praxi to pro klienty může znamenat zhodnocení až o 0,75 procentního bodu ročně navíc. Snížení se týkalo všech klientů, kteří mají s pojišťovnou Aviva uzavřeno investiční životní pojištění.
Srovnání s konkurencí*):
Aviva - Strategický program investování 23,8 %Credit Suisse - Smíšený fond 19,4 %Allianz - Akciový fond 17,6 %ING - Smíšený fond  11,3 %*) Pramen: webové stránky jednotlivých pojišťoven (nárust cen podílových jednotek za rok 2003)

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.