« Zpět

Je potřeba řádně prostudovat smlouvu a její podmínky

| 3. listopadu 2008 - 11:28 | Zprávy | Životní pojištění

ŘEDITEL ÚSEKU ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY MAREK WOITSCH odpovídá mj. na to, jaká jsou specifika u pojištění dětí.

ŘEDITEL ÚSEKU ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ ČESKÉ PODNIKATELSKÉ POJIŠŤOVNY MAREK WOITSCH:
Jaká jsou, podle vás, specifika u pojištění dětí?

Předně je nutné mít při uzavření pojistné smlouvy dobře rozmyšlen cíl pojištění, zde by měla být ve většině případů prioritní pojistná ochrana dítěte. Spořící složka bývá u pojištění dětí až jistou nepovinnou nadstavbou.

Co by měla obsahovat kvalitní pojistná smlouva?

Samozřejmostí by mělo být pojištění trvalých následků úrazu – doporučuji s progresivním plněním – a denního odškodného za dobu léčení úrazu.

Co doporučujete rodičům, kteří chtějí uzavřít pojištění pro své dítě?

V první řadě – a to doporučuji všem klientům – řádně si prostudovat příslušnou pojistnou smlouvu a pojistné podmínky. Také je třeba se ubezpečit, zda se pojistná ochrana vztahuje i na rizikovou činnost dítěte – typicky u dětí provozujících kontaktní či bojové sporty. Rozhodně je dobré se před uzavřením takové smlouvy poradit s odborníkem, a to buď na pobočkových pracovištích pojišťovny, či celou věc konzultovat s finančním poradcem.

Jaké dětské produkty nabízíte?

Pro naše nejmenší máme připraveno jednak samostatné úrazové pojištění – Úrazové pojištění s Filipem Plus – které je určeno, jak ostatně název napovídá, ke krytí rizika úrazu – smrti úrazem, trvalých následků a je zde možnost sjednat dítěti denní odškodné za dobu léčení úrazu. Druhou alternativou je Životní pojištění s Filipem Plus, kde lze základní kapitálovou a rizikovou složku doplnit o úrazové připojištění, tzn. dítě zajistit nejen proti neočekávaným mezním situacím, ale – formou garantovaného životního pojištění – mu také spořit.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.