« Zpět

Investor Plus

| 8. prosince 2003 - 11:14 | Zprávy | Životní pojištění

ING. Nationale Nederlanden Životní pojišťovna

  
Investor Plus        
 
  

ING Nationale Nederlanden                                        
 
Charakteristika produktu:
Životní pojištění Investor Plus je určeno klientům, kteří chtějí investovat do své budoucí životní úrovně a přitom získat daňovou úlevu. Zároveň mají možnost zvolit si takovou pojistnou ochranu, jakou skutečně potřebují. Toto pojištění bylo v roce 2003 dále inovováno doplněním zdravotních připojištění a dětského úrazového pojištění.
Variabilita: schopnost přizpůsobit se potřebám klienta nejen při sjednání, ale také v průběhu trvání pojištění. Klient může měnit rozsah pojistné ochrany, investiční strategii a další parametry pojištění v závislosti na své aktuální životní situaci. U pojištění lze sjednat mimořádný vklad i přerušení placení pojistného.
Transparentnost: klient ví, kolik platí na jednotlivá rizika a může se rozhodnout, zda chce v pojištění více investovat do pojistné ochrany nebo do kapitálové hodnoty smlouvy.
Daňové úlevy: produkt umožňuje současně na jedné smlouvě odpočet z daní pro klienta a  pro jeho zaměstnavatele. Je tak vhodný i pro program zaměstnaneckých výhod firem.
Princip pojištění: životní pojištění Investor Plus je investičním typem pojištění. Klient rozhoduje, do kterých fondů budou jím placené peníze investovány, a své rozhodnutí může kdykoli měnit v závislosti na vývoji na finančních trzích. Klient může přesouvat již dříve investované prostředky z jednoho fondu do jiného. Vybírat může celkem ze 6 druhů fondů, které se vzájemně liší mírou rizika a možnými výnosy: Fond obligací, Český click fond, Fond světových akcií, Smíšený fond, Fond flexibilních investic, Fond cizích měn.
Klient může kdykoli vložit mimořádné pojistné a zvýšit tak kapitálovou hodnotu svého pojištění. Na konci pojistné doby je klientovi vyplacena kapitálová hodnota pojištění, jejíž výše je závislá na zhodnocení dosaženém zvolenými fondy.
Pojistná ochrana v rámci hlavního pojištění:Klient může zvolit výši pojistné částky pro případ smrti. Sjednání pojistné částky pro případ smrti dává klientovi jistotu, že kromě aktuální kapitálové hodnoty pojištění bude v případě smrti vyplacena navíc ještě sjednaná pojistná částka. Tuto pojistnou částku je možné v průběhu pojištění měnit podle aktuálních potřeb pojištěného i s ohledem na dosaženou kapitálovou hodnotu pojištění.
Protiinflační program:Cílem protiinflačního programu je chránit klientovu investici před vlivy inflace. Klient má možnost každoročně zvýšit pojistné a současně pojistnou částku o procento stanovené s ohledem na výši inflace.
Typy nabízeného připojištění:- pro případ úmrtí následkem úrazu- pro případ úmrtí následkem úrazu a trvalých následků úrazu- pro případ plného invalidního důchodu následkem úrazu- doplňkové úrazové připojištění- pro případ úmrtí nebo diagnózy závažného onemocnění- zproštění od placení pojistného- úrazu a trvalých následků úrazu dítěte- denní dávky při hospitalizaci v nemocnici z důvodu úrazu- denní dávky při hospitalizaci v nemocnici z jakékoliv příčiny- denní dávky v případě pracovní neschopnosti