« Zpět

Investiční pojištění Junior

20. února 2004 - 0:39 | Zprávy | Životní pojištění

 


Investiční pojištění Junior

INGNationale Nederlanden

Charakteristika produktu:
Životní pojištění Junior je určeno pro ty, kdo chtějí investováním zajistit pohodlnější vstup dětí do dospělosti a zároveň jim zajistit pojistnou ochranu v případě úrazu.
Dítě je pojištěno pro případ trvalých následků na částku 300 000 Kč, přičemž vyplacená částka je závislá na rozsahu úrazu a dále pro případ úmrtí na částku 10 000 Kč. Pojištění sjednávají především rodiče pro své děti, často ale tímto způsobem zajišťují i prarodiče své vnuky. V roce 2003 byl produkt inovován možností volit mezi běžně a jednorázově placenou variantou pod názvem Junior Top.
Rozsah pojištění:
Pojistit lze dítě od 3 měsíců věku až do 20 let, pojištění trvá do 25 let věku. Dítě je pojištěno pro případ trvalých následků na částku 300 000 Kč (vyplacená částka je závislá na rozsahu úrazu) a pro případ úmrtí na částku 10 000 Kč, a to bez zkoumání zdravotního stavu.
Klient může kdykoli vložit mimořádné pojistné a zvýšit tak kapitálovou hodnotu svého pojištění. Na konci pojištění je vyplacena i kapitálová hodnota pojištění, navýšená o bonus dle doby trvání pojištění a výšky placeného pojistného ze strany ING.
Princip pojištění: životní pojištění Junior je investičním typem pojištění. Klient rozhoduje, do kterých fondů budou jím placené peníze investovány, a své rozhodnutí může kdykoli měnit v závislosti na vývoji na finančních trzích. Klient může přesouvat již dříve investované prostředky z jednoho fondu do jiného. Vybírat může celkem ze 7 druhů fondů, které se vzájemně liší mírou rizika a možnými výnosy: Fond obligací, Český click fond, Fond světových akcií, Smíšený fond, Fond flexibilních investic, Fond cizích měn, Fond Junior.
Na konci pojistné doby je klientovi vyplacena kapitálová hodnota pojištění, jejíž výše je závislá na zhodnocení dosaženém zvolenými fondy.