« Zpět

Inovované logo Kooperativy vyjadřuje příslušnost k silné mezinárodní skupině

| 12. ledna 2007 - 17:10 | Zprávy | Životní pojištění

Kooperativa, druhá největší pojišťovna v České republice, začala od 1. ledna 2007 postupně používat inovované logo. Pod tradiční trojúhelníkový piktogram a nápis Kooperativa je nyní nově umístěn nápis Vienna Insurance Group ? název silné mezinárodní skupiny, jíž je Kooperativa součástí.


Nápisy jsou odděleny linkou červené barvy, která je korporátní barvou koncernu. ?Upravené logo odkazuje na naši příslušnost ke skupině Vienna Insurance Group a a zdůrazňuje mezinárodní rozměr a rostoucí význam Kooperativy jako největší firmy koncernu mimo domácí, rakouský trh,? vysvětluje člen představenstva a náměstek generálního ředitele Kooperativy Ing. Martin Diviš, MBA. Zároveň však dodává, že Kooperativa nadále zůstává tou firmou, kterou znají čeští občané ? finančně silným, profesionálním a laskavým partnerem, který rozumí svým klientům, jejich problémům a nebezpečím, která na ně číhají v každodením životě. ?Kooperativa i nadále zůstává Pojišťovnou pro život, jaký je,? zdůraznil Diviš.
Úprava loga se týká podle jeho slov všech společností skupiny a tento krok navazuje na zavedení společné nové ?zastřešující? značky Vienna Insurance Group na počátku loňského roku. Tento název (vedle decentralizovaných a nezávislých značek na jednotlivých trzích) slouží ke zdůraznění finanční síly skupiny jako velkého středoevropského pojišťovacího koncernu s ústředím ve Vídni. Všechny lokální firmy si však ponechávají své názvy, což souvisí s celkovou strategií skupiny ? je majortním akcionářem v některých případech i několika různých pojišťoven na jednom národním trhu (například v Rakousku to je Wiener Städtische Versicherung AG, Donau Versicherung, Bank Austria Creditanstalt Versicherung a Union Versicherung), které fungují autonomně pod vlastními značkami. ?V každé ze 17 zemí Evropy, kde koncern působí, bude již z loga klientům, obchodním partnerům i veřejnosti zřejmé, že firma potří do Vienna Insurance Group, do druhé největší pojišťovací skupiny ve střední a východní Evropě, která na svých stěžejních trzích v Rakousku, v ČR, na Slovensku, v Bulharsku a Rumunsku, zaujímá první či druhé místo na pojistném trhu,? doplnil Diviš.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.