« Zpět

Garance České pojišťovny má za první tři týdny na kontě přes půl miliardy korun

| 27. září 2010 - 10:23 | Zprávy | Životní pojištění

Finanční krize, pokles akciových trhů, snižování úroků bankovních produktů, omezení podpory stavebního spoření – to jsou všechno rizikové faktory pro investice střadatelů. Proto hledají stále nové cesty k zajímavému a bezpečnému zhodnocování svých peněz. A že o ochranu svých úspor mají enormní zájem, svědčí i to, že do Prémiové Garance České pojišťovny za první tři týdny prodeje vložili více než půl miliardy korun.


„Během uplynulých tří let vložili klienti do našich jednorázových životních pojištění se zajištěným zhodnocením přes 1,1 miliardy korun. Nyní je to více než polovina této částky za necelý měsíc. Je vidět, že naše produktová strategie – přinést klientům produkt na relativně krátkou dobu, s jednoduchými vstupními podmínkami a navíc s výnosem, který je výš, než zbytek trhu – jde správným směrem,“ komentuje dosavadní prodej pojištění výkonný ředitel České pojišťovny Pavel Řehák.
Ukázalo se, že toto jednorázové investiční životní pojištění s ročním zhodnocením 4,5 % je pro klienty dobrým řešením, kam bezpečně a výnosně uložit peníze. Průměrný vklad do pojištění je zhruba 170 tisíc korun, ale i několikanásobně vyšší částky lidé upisují i po internetu či telefonu. Garance se totiž stala prvním životním pojištěním na českém trhu, které lze uzavřít on-line. Právě prostřednictvím internetu a telefonu se sjednávají smlouvy na nečekaně vysoké částky – například jedním telefonátem na linku Klientského servisu ČP uzavřela klientka, která původně chtěla po operátorce pouze radu ohledně svého pojištění domácnosti, smlouvu v hodnotě 990 tisíc Kč.
Pořiďte si životní pojištění on-line zde
Bez zajímavosti není ani to, že do investičního pojištění vkládají své úspory i klienti z regionů s vyšší nezaměstnaností - například průměrný vklad střadatelů ze severní Moravy a jižních Čech je 138 tisíc korun, zhruba o 20 tisíc méně spoří klienti ze severních Čech a jižní Moravy. Východočeši ukládají průměrně 166 tisíc, 183 tisíc pak obyvatelé ze západu Čech. Nejvyšší průměrný vklad, připadá na Prahu, kde její obyvatelé mají i nejvyšší průměrné příjmy – 240 tisíc korun. Pojištění si sjednávají i senioři třeba jen s minimálním vkladem 30 tisíc korun. Garanci si mohou pořídit i lidé starší až do 81 let, kteří již mnoho příležitostí k pojištění nemají.
Garance je jednorázově placené životní pojištění, které klientům za čtyři roky zajišťuje zhodnocení vložené investice o celkem 18 procent. Pojistnou složku tvoří kromě smrti úrazem také riziko smrti úrazem v motorovém vozidle za velmi výhodnou cenu a poskytované tři varianty úrazového pojištění. Podkladové aktivum pro tento produkt zajišťuje dceřiná investiční společnost ČP INVEST.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.