« Zpět

Finanční skupina Wüstenrot vykázala rekordní přírůstek pojištění v roce 2009

| 9. března 2010 - 11:01 | Zprávy | Životní pojištění

V oblasti pojištění dosáhla finanční skupina Wüstenrot v loňském roce ve srovnání s trhem rekordních výsledků. U životního pojištění vzrostlo předepsané pojistné meziročně o 12,7 %, u neživotního pojištění o 28,2 %. Přírůstek předepsaného pojistného u životního pojištění byl ve srovnání s celkovým trhem více než dvojnásobný. 

V oblasti pojištění dosáhla finanční skupina Wüstenrot v loňském roce ve srovnání s trhem rekordních výsledků. U životního pojištění vzrostlo předepsané pojistné meziročně o 12,7 %, u neživotního pojištění o 28,2 %. Přírůstek předepsaného pojistného u životního pojištění byl ve srovnání s celkovým trhem více než dvojnásobný.
U běžně placeného pojistného se příliš nelišil od průměru, naprosto rekordně však vzrostlo předepsané pojistné u pojištění s jednorázově placeným pojistným – o 63,8 %. Přispělo k tomu především zavedení velmi atraktivního produktu Wüstenrot GOLD, který klientům garantuje na dnešní dobu zajímavé zhodnocení až 3,25 % p.a.
Wüstenrot pojišťovna, jejíž předmětem činnosti je neživotní pojištění, uzavřela v loňském roce 39 210 smluv, což je o 12,5 % více než v roce 2008. Ke konci roku spravovala celkem 81 200 smluv. Předepsané pojistné vzrostlo o téměř 28 % z 219 na 279 mil. korun. Do meziročního srovnání jsou zahrnuty také údaje za pobočku slovenské Wüstenrot pojisťovny, jejíž kmen převzala Wüstenrot pojišťovna k 1. 2. 2009. Podle výsledků ČAP se tak Wüstenrot pojišťovna stala skokanem roku.
„U životního pojištění zaznamenáváme zájem hlavně o rizikové pojištění, v našem případě se osvědčuje spojení se stavebním spořením a hypotečním financováním. Mnoho lidí si totiž rizika a potřebu životního pojištění uvědomí až při sjednávání úvěru,“ sdělil k výsledkům předseda představenstva pojišťoven Pavel Vaněk a dodal, že „pojišťovnu Wüstenrot pak úroveň služeb, kvalita produktů a především cenově výhodné pojištění aut vyneslo až na 3. příčku v anketě Zlatý Měšec 2010.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.