« Zpět

Dynamik

8. února 2004 - 21:57 | Zprávy | Životní pojištění

 


Dynamik

Česká pojišťovna

Charakteristika produktu:
Životní pojištění DYNAMIK je pojistně spořící produkt, který zabezpečuje pojistnou ochranu klientů i jejich dětí ve spojení se zhodnocováním vkládaných finančních prostředků. Dynamika produktu umožňuje provádět změny po celou pojistnou dobu a tak je toto pojištění vždy přizpůsobeno aktuální životní situaci a požadavkům rodiny. Produkt DYNAMIK se prodává od března 2003. Do konce roku 2003 si jej pořídilo 146 tisíc klientů České pojišťovny. Z uvedených čísel vyplývá, že jde o jednoznačně nejprodávanější produkt kapitálového životního pojištění v České republice.
Výhody:
Klient vybírá ze široké nabídky pojištění, může pojistit sebe a své až 3 děti v rámci jedné pojistné smlouvy, garantované zhodnocování rezervy pojištění, poměr mezi pojištěním a spořením si klient volí sám dle svých potřeb, Dynamik umožňuje provádět pružné změny v průběhu pojistné doby, umožňuje měnit výši pravidelné platby, umožňuje vkládat mimořádné pojistné a zhodnocovat jej, umožňuje mimořádné výběry, nabízí daňové zvýhodnění.
Na konci pojištění je vyplacena celá hodnota spořící složky (včetně mimořádného pojistného). V případě závažného onemocnění získává klient pojistnou částku v celé výši a dále se může rozhodnout zda pokračovat ve zhodnocení spořící složky s případnými zbývajícími pojištěními nebo vyčerpat finanční prostředky ze spořící složky a ukončit pojištění.
V případě smrti je oprávněné osobě vyplacena pojistná částka + hodnota spořící složky. Finanční prostředky je možné čerpat také prostřednictvím mimořádných výběru v průběhu pojistné doby.
K základnímu pojištění pro případ smrti si klient může sjednat další volitelná připojištění: Pojištění závažných onemocnění, Úrazové pojištění dospělých, Úrazové pojištění dětí, Soukromé zdravotní pojištění (pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti, pojištění denní podpory při pobytu v nemocnici), Pojištění zproštění od placení běžného pojistného pro případ trvalé invalidity.
Více informací na najdete na internetových stránkách České pojišťovny www.cpoj.cz