« Zpět

Dětská propojištěnost dosáhla v České republice 20 procent, pojištění České pojišťovny má téměř 450 tisíc českých dětí

| 17. září 2009 - 12:45 | Zprávy | Životní pojištění

Podle průzkumu České pojišťovny ve spolupracujících zahraničních pojišťovnách sdružených v Generali PPF Holdingu je propojištěnost dětí v jednotlivých zemích střední a východní Evropy různá. Nejzodpovědněji k zajištění svých potomků přistupujeme my, Češi - pojištěna je u nás zhruba pětina dětí. 

Podle průzkumu České pojišťovny ve spolupracujících zahraničních pojišťovnách sdružených v Generali PPF Holdingu je propojištěnost dětí v jednotlivých zemích střední a východní Evropy různá. Nejzodpovědněji k zajištění svých potomků přistupujeme my, Češi - pojištěna je u nás zhruba pětina dětí.
U našich slovenských sousedů je to pouze 7 %, v Rusku dokonce jen 1 %. Dětským pojištěním České pojišťovny je v současnosti chráněno téměř 450 tisíc dětí. Ke zdolání půlmilionové hranice má přispět na trh právě uváděné SLUNÍČKO Pĺus, které obohatilo původní SLUNÍČKO o několik novinek, zejména nabídku investic do podílových fondů.
"Naším cílem byla rozsáhlejší inovace Sluníčka při zachování jeho dosavadních výhod. Vždyť SLUNÍČKO se těší nejvyšší spontánní znalosti klientů mezi všemi produkty životního pojištění na našem trhu, A tak jsme k již známému a zavedenému produktu přidali zbrusu nová připojištění," říká úvodem Helena Lazosová, vrchní ředitelka úseku produktového managementu ŽP České pojišťovny a dodává, že "SLUNÍČKO Plus přináší unikátní kombinaci - možnost sjednání jak garantované pojistné částky u spoření pro dítě, tak i bohatou nabídku investic do podílových fondů."
Sluníčko plus má širokou a velmi variabilní kombinaci pojistné ochrany pro dítě i dospělé. Jeho maximálně spořící varianta byla vytvořena na základě poptávky klientů a je vhodná pro novou cílovou skupinu prarodičů, kteří chtějí spořit svému vnoučkovi nebo vnučce na studia či dát základ do počátků samostatného života.
Novinkou na trhu v rámci dětského pojištění je pojištění denní podpory v případě dětské hospitalizace, a to včetně lázní, léčeben, či rehabilitačních zařízení. "Jestliže se dítě do takového zařízení v důsledku nemoci nebo úrazu dostane, přijde rodičům finanční injekce určitě vhod buď na to, aby mohli svému potomkovi dopřát ve zdravotnickém zařízení lepší podmínky, případně mu být i osobně nablízku. Jen v loňském roce bylo v lázeňských zařízeních přijato více než 8 tisíc dětských pacientů s průměrnou ošetřovací dobou delší než jeden měsíc," doplňuje produktová manažerka životního pojištění SLUNÍČKO Plus Jana Hrdinová.
Nově SLUNÍČKO Plus nabízí bez zjišťování zdravotního stavu i pojištění pro případ 21 závažných dětských onemocnění, dětské úrazové pojištění bylo rozšířeno o plnění v případě trvalé invalidity. Stále však hlavním smyslem pojištění zůstává ochrana dítěte v případě, že by se přihodila nešťastná událost rodičům či jiným blízkým osobám, které o ně pečují. Ztrátu rodičů žádné peníze dítěti nenahradí, ale vyplacení pojistné částky v dané chvíli a případné vyplácení pravidelné renty, pokud je toto připojištění sjednáno, mu může pomoci důstojně vyrůst, získat kvalitní vzdělání, provozovat koníčky…
To, že je potřeba děti pořádně zajistit si v zemích střední a východní Evropy nejvíce uvědomují Češi - dětská propojištěnost v naší zemi dosáhla 20 %. S věkem dětí se však mění, nejvíce pojištěných dětí je ve věkové kategorii do pěti let. V České republice jsou to téměř tři čtvrtiny, u ostatních zemí s výjimkou Ruska je to více než polovina dětí. S rostoucím věkem propojištěnost dětí klesá. O poznání méně pojištěných dětí je ve věkové kategorii 10 až 15 let. Například v ČR je to pouze desetina. Co se týká průměrné částky zaplacené za rok na pojistném, ta je nejvyšší v Rusku, což souvisí s tím, že dětské pojištění si sjednává jen nejvyšší třída a v přepočtu za ně vydává 13 780 Kč ročně. Pro porovnání - v České republice je to 8 502 korun, na Slovensku 6 344 korun. Nejméně se platí v Bulharsku, a to 486 korun ročně.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.