« Zpět

ČSOB Pojišťovna loni opět vysoko zhodnotila peníze svých klientů v životním pojištění

| 11. února 2010 - 11:24 | Zprávy | Životní pojištění

Loňský rok opět potvrdil, že životní pojištění představuje finanční jistotu i v těžších ekonomických dobách. Klientům, kteří u ní mají životní pojištění sjednané, připíše ČSOB Pojišťovna za rok 2009 zhodnocení až 5,1 procenta.


„I přes nepříznivou situaci na světových i domácích finančních trzích jsme našim klientům obezřetnou investiční politikou zajistili výnos, který předčí naprostou většinu jiných běžných možností investic,“ řekl člen představenstva a ředitel divize životního pojištění ČSOB Pojišťovny Wim Guilliams. „Výnos je přitom třeba hodnotit i z pohledu loňské inflace, která činila pouze jedno procento. Reálné zhodnocení prostředků uložených v životních pojištěních ČSOB Pojišťovny je tak jedno z nejvyšších za poslední roky,“ dodal Guilliams.
Vybírejte a porovnávejte z nabídky životních pojištění zde
U univerzálního pojištění Spektrum, které je dlouhodobě nejprodávanějším životním pojištěním ČSOB Pojišťovny, bude klientům přiznáno zhodnocení 3,75 procenta z pravidelně placeného pojistného a nadto za prostředky vložené v roce 2009 ještě speciální prémie ve výši jednoho procenta. Tím celkové zhodnocení za rok 2009 stoupne na 4,75 procenta. S ještě vyšším zhodnocením mohou počítat klienti ČSOB Pojišťovny, kteří pravidelně ukládají peníze do garantovaného fondu investičního životního pojištění Variace. Tyto prostředky se jim zhodnotí o 4,1 procenta, přičemž u peněz vložených v loňském roce stoupne celkový výnos díky prémii dokonce na 5,1 procenta.
Celkem ČSOB Pojišťovna spravuje přes půl milionu smluv životního pojištění, do nějž loni její klienti uložili 5,564 miliardy ko­run.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.