« Zpět

Cestovní pojištění: občas ho platíte zbytečně, občas vám zachrání peněženku

| 23. září 2009 - 10:05 | Zprávy | Životní pojištění

Pojištění obecně dělí většinu lidí na dva názorové tábory. Ti první tvrdí, že je to naprosto zbytečné a pokud už se stane pojistná událost, která poskytne příležitost za zaplacené pojistné obdržet plnění, stejně nedostanete vše zpět. Proti hovoří i mnoho výluk, kvůli kterým nemusíte obdržet peníze žádné. 

Pojištění obecně dělí většinu lidí na dva názorové tábory. Ti první tvrdí, že je to naprosto zbytečné a pokud už se stane pojistná událost, která poskytne příležitost za zaplacené pojistné obdržet plnění, stejně nedostanete vše zpět. Proti hovoří i mnoho výluk, kvůli kterým nemusíte obdržet peníze žádné. V tomto případě ale dejme ruku na srdce a přiznejme, že právě výluky by měly být při uzavírání pojistky povinnou četbou.
Opačný názor ale pravděpodobně zastávají všichni, kteří si pojistnou událost prožili a jimž pojištění zachránilo peněženku. Například necelých 8 % klientů, kteří si pořídili cestovní pojištění od AXA pojišťovny letos nahlásilo pojistnou událost. Největší podíl na pojistném plnění tradičně představovaly výdaje na léky a ambulantní ošetření, ale asistenční služba řešila například i vážný úraz hlavy, který vyžadoval udržovat klienta v umělém spánku a léčení by v tomto případě mohlo dosáhnout částky kolem čtyřiceti tisíc korun.
Cestovní pojištění lze uzavřít také u těchto pojišťoven:
Allianz pojišťovna, Česká podnikatelská pojišťovna, Česká pojišťovna, ČSOB pojištovna, Generali pojišťovna, Hasičská vzájemná pojišťovna, Komerční pojišťovna, Kooperativa pojišťovna, Maxima pojišťovna, Oborova zdravotní pojišťovna, Všeobecná zdravotní pojišťovna , Slavia pojišťovna, UNIQA pojišťovna, Zdravotní pojišťovna Metal-Aliance a Zaměstnanecká pojišťovna Škoda.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.