« Zpět

Cestovní pojištění i přes SMS

| 24. srpna 2009 - 10:51 | Zprávy | Životní pojištění

Rozhovor s produktovým manažerem Uniqa pojišťovny Petrem Koubou o nové službě pořízení cestovního pojištění prostřednictvím SMS. Cílem bylo poskytnout zájemcům další pohodlný způsob, jak toto pojištění získat. Vzhledem k relativní jednoduchosti produktu se tato cesta přímo nabízí. Klient není závislý na otevírací době poboček, a dokonce ani na přístupu k internetu. Lze ho uzavřít kdykoli před překročením státní hranice ČR, tedy doslova ještě na letišti anebo ve vlaku či v autě. Podobný servis jsou schopny nyní nabídnout jen tři společnosti na českém trhu.

Produktový manažer Uniqa pojišťovny Petr Kouba:
* Nedávno jste zavedli novou službu cestovního pojištění prostřednictvím mobilu. Proč jste se rozhodli pro toto řešení?
Cílem bylo poskytnout zájemcům další pohodlný způsob, jak toto pojištění získat. Vzhledem k relativní jednoduchosti produktu se tato cesta přímo nabízí. Klient není závislý na otevírací době poboček, a dokonce ani na přístupu k internetu. Lze ho uzavřít kdykoli před překročením státní hranice ČR, tedy doslova ještě na letišti anebo ve vlaku či v autě. Podobný servis jsou schopny nyní nabídnout jen tři společnosti na českém trhu.
* Jaký je o nové pojištění zájem?
Zájem předčil naše očekávání, i když samozřejmě jde spíše o doplňkový způsob sjednávání. Naší snahou je nabídnout veřejnosti co nejkomplexnější služby zohledňující všechny její preference. SMS pojištění využijí zejména mladší a střední věkové skupiny, které jsou s mobilním telefonem a textovými zprávami větší „kamarádi“.
* Pro jaké destinace lze takto cestovní pojištění sjednat?
Vycházeli jsme z nejfrekventovanějších míst, kam míří naši turisté. V tuto chvíli je možné využít SMS servis pro celou Evropu, a k tomu pro některé časté cílové země v době letních dovolených, jakými jsou Turecko, Tunisko, Egypt, Maroko a Izrael.
* Jak služba funguje a kolik stojí?
Vzhledem k tomu, že SMS zpráva musí dodržet předepsaný formát, doporučujeme uložit si její vzor přímo do mobilu. V praxi to funguje tak, že klient odešle SMS s údaji o cestě, její délce a počátku, a základní osobní data. Poté obdrží SMS s cenou služby, která mu bude připsána na telefonní účet. V případě potvrzení následuje zpráva s číslem uzavřené pojistné smlouvy a kontaktem na asistenční službu, kterou může kontaktovat během cesty v nesnázích. Například týdenní pojištění vyjde na 240 korun. Komplexní cestovní pojištění zahrnuje krytí léčebných výloh, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti a zavazadel a nepřetržité asistenční služby.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.