« Zpět

Česká pojišťovna nyní jako jediná uhradí klientům úraz ještě před koncem léčby

| 26. listopadu 2010 - 10:38 | Zprávy | Životní pojištění

Česká pojišťovna přichází na trh s převratnou novinkou. Jako jediná u nás umožňuje likvidaci pojistné události z úrazového pojištění ještě před koncem léčby, v ideálním případě může být likvidace skončena již do tří pracovních dnů od vzniku úrazu. 

Česká pojišťovna přichází na trh s převratnou novinkou. Jako jediná u nás umožňuje likvidaci pojistné události z úrazového pojištění ještě před koncem léčby, v ideálním případě může být likvidace skončena již do tří pracovních dnů od vzniku úrazu.
Každoročně hlásí klienti České pojišťovně více než 150 tisíc úrazů. V roce 2009 to bylo dokonce 165 tisíc případů, kdy se klientům poskytovalo plnění za dobu nezbytného léčení. Průměrná doba jejich léčení byla v průměru 53 dní. Přibližně stejně dlouhou dobu pak obvykle trvalo i vyřízení pojistné události. Denně je v České republice v průměru ošetřeno pro úraz více než 5 tisíc lidí.
Standardní vyřízení úrazu, tedy doba od vzniku úrazu do výplaty pojistného plnění, trvalo minimálně měsíc, ale v případě komplikovanějšího zranění i mnohem déle. Díky novému procesu a moderním online kanálům (internet, telefon), které může klient pro hlášení úrazu místo papírového formuláře použít, je dnes celý proces likvidace mnohem jednodušší a rychlejší.
„Po klientovi požadujeme pouze nezbytně nutné lékařské zprávy z prvního ošetření úrazu, z nichž bude zřejmá úrazová diagnóza a odpovídající způsob léčby. Klienti už nemusí chodit znovu k lékaři a předkládat k vyplnění formulář. Tím jim šetříme čas i peníze a hlavně plnění dostanou již v začátku svého léčení, tedy v době, kde peníze nejvíce potřebují,“ uvádí Petr Petřík, jeden z autorů projektu rychlé likvidace a ředitel odboru likvidace úrazového pojištění České pojišťovny.
Klient může svůj úraz oznámit tak, jak mu to nejlépe vyhovuje. Buď elektronicky prostřednictvím internetu na adrese www.ceskapojis­tovna.cz, nebo telefonicky na čísle Klientského servisu 841 114 114. Zá­roveň také osobně na kterémkoli obchodním místě České pojišťovny, nebo zasláním papírového formuláře poštou. Klienti České pojišťovny mají nyní k dispozici nový, pouze jednostránkový formulář pro oznámení pojistné události.
Mezi nejčastější diagnózy, které klienti České pojišťovně hlásí, patří chirurgicky ošetřené rány, podvrtnutí hlezenního nebo kolenního kloubu, popáleniny, poleptání nebo omrzliny, pohmožděniny horních končetin a nejrůznější zlomeniny. Nejvíce úrazů hlásí klienti v zimních měsících a pak o letních prázdninách. Hlavní sezóna úrazů tedy v těchto dnech nastává. Náledí, sníh a kluzké chodníky jsou totiž častými příčinami úrazů. K řadě zimních karambolů dochází také při nejrůznějších zimních sportech a jedinou účinnou prevencí, která nás sice neochrání před úrazem, ale před jeho nepříznivými finančními dopady ano, je úrazové pojištění. Díky tomu, že pojistné plnění je nyní vypláceno již v průběhu léčení, nepocítí pojištění vážnější dopad výpadku příjmu.
Výše pojistného plnění závisí na typu úrazu a pojistné částce, kterou má klient pro dobu nezbytného léčení sjednánu – obvykle si klienti vybírají částku 100 nebo 200 korun denně, ale výjimkou nejsou ani částky nad 1000 Kč. Výhoda vyšší pojistné částky spočívá v tom, že když si léčení komplikovanějších úrazů vyžádá delší dobu pro rekonvalescenci, lépe vykryje zraněnému jeho příjem. Právě nyní mohou zájemci využít aktuální nabídky České pojišťovny zaměřené na klienty, kteří vykonávají rizikovější povolání nebo se věnují organizovanému sportu ve sportovních klubech. Díky úpravě cen má nyní Česká pojišťovna velmi atraktivní nabídku pro více než 30 % ekonomicky aktivních obyvatel České republiky.
Rychlejší a komfortnější je nyní i sledování každé pojistné události. Česká pojišťovna spustila na svých internetových stránkách náhled na stav jakékoliv škodní události z pojištění motorových vozidel, majetku a odpovědnosti. „Ke vstupu do aplikace slouží číslo pojistné události a jeden další údaj pro identifikaci klienta. Po ověření údajů pak může pojištěný sledovat, v jakém stavu vyřízení je jeho pojistná událost, zjistit jméno likvidátora a jeho telefon. Může také velmi jednoduše a komfortně přiložit dokumenty potřebné k vyřízení škody či poslat dotaz likvidátorovi,“ doplňuje listopadové novinky Lubomír Hanuš, z odboru technologické podpory ČP.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.