« Zpět

AXA: Akvizice pojišťovny Omniasig Life v Rumunsku byla úspěšně dokončena

| 9. července 2010 - 10:41 | Zprávy | Životní pojištění

Skupina AXA oznámila, že úspěšně dokončila převzetí rumunské pojišťovny Omniasig Life. Na základě této transakce se AXA stává stoprocentním akcionářem společnosti Omniasig Life. Registrace transakce u místních orgánů by měla proběhnout v nejbližší době. 

Skupina AXA oznámila, že úspěšně dokončila převzetí rumunské pojišťovny Omniasig Life. Na základě této transakce se AXA stává stoprocentním akcionářem společnosti Omniasig Life. Registrace transakce u místních orgánů by měla proběhnout v nejbližší době. „Vstup na rumunský trh životního pojištění nám skýtá další příležitost rozvíjet naši činnost ve střední a východní Evropě,“ uvedl Cyrille de Montgolfier, generální ředitel AXA Central and Eastern Europe.
Rumunský trh s nízkou úrovní životního pojištění* v porovnání se zbytkem EU (0,4 %, objem trhu životního pojištění v roce 2008 dosáhl cca 0,5 mld. eur) nabízí skupině vysoký růstový potenciál.
Nová společnost skupiny AXA v Rumunsku vznikla v roce 1997, zaměřuje se na prodej produktů pojistné ochrany.
"Naším cílem je ve spolupráci s místními pracovníky a sítí zástupců dosáhnout na zdejším trhu takového růstu, abychom mohli budovat preferovanou, ziskovou a udržitelnou pojišťovnu na rumunském trhu,“ dodal Cyrille de Montgolfier.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.