« Zpět

Zelené motocykly mají u DIRECTu zelenou

| 4. března 2009 - 14:30 | Zprávy

DIRECT Pojišťovna přichází na trh s novinkou, která potěší majitele ekologických motocyklů. Právě pro ně totiž připravila produkt „šitý na míru“ - povinné ručení a havarijní pojištění elektromotocyklů. Pojištěním uzpůsobeným potřebám elektromotocyklistů vychází DIRECT Pojišťovna vstříc rostoucí oblibě motocyklů na elektrický pohon, na který by se měla podle odhadů odborníků v roce 2011 spoléhat až desetina všech nově vyrobených motocyklů.

Pojišťovna přichází na trh s novinkou, která potěší majitele ekologických motocyklů. Právě pro ně totiž připravila produkt „šitý na míru“ - povinné ručení a havarijní pojištění elektromotocyklů. Pojištěním uzpůsobeným potřebám elektromotocyklistů vychází DIRECT Pojišťovna vstříc rostoucí oblibě motocyklů na elektrický pohon, na který by se měla podle odhadů odborníků v roce 2011 spoléhat až desetina všech nově vyrobených motocyklů.
V roce 2011 bude každý desátý nově vyrobený motocykl jezdit na elektrický pohon
Elektromotocykly představují díky tichému pohonu bez exhalací výrazně ekologičtější způsob dopravy, než klasické stroje. Ke svému provozu nepotřebují benzín ani olej, nepoškozují přírodu zplodinami a své okolí nezatěžují hlukem.

V celé Evropě je dnes registrováno kolem 5000 elektromotocyklů, zájemců o jejich koupi však rychle přibývá. Elektromobily a elektromotocykly jsou stále oblíbenější také u nás. V loňském roce testovala využití elektromotocyklů například i Městská policie v Praze.

Celkový tržní podíl elektromotocyklů mezi klasickými motocykly se zatím pohybuje v řádu jednotek procent. Důvodem je i to, že se doposud díky technologiím nejvíce rozšiřovaly electroscootery v kategoriích, které se pro provoz na komunikacích neevidují (jedná se například o elektrokola, elektrokoloběžky apod.). Situace se začala výrazně měnit až v roce 2007, kdy na trh vstoupili i velcí výrobci v segmentu běžných kategorií motocyklů.

"Tržní podíl elektromotocyklů mezi klasickými motocykly poroste s nárůstem kapacity a poklesem cen baterií, stejně jako se stoupající cenou ostatních paliv. Potvrzuje to enormní zájem o alternativy, který jsme zaznamenali loni v létě," říká Petr Fomenko, dovozce švýcarských elektromotocyklů Quantya do ČR a dodává: "Na další rozšíření elektromotocyklů bude mít vliv i zavedení mýtného do center měst, protože mýto se nevztahuje na ekologicky šetrná vozidla, mezi která se elektromotocykly řadí."

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.