« Zpět

Začíná finálové hlasování v Ceně veřejnosti Zlatá koruna 2014

4. dubna 2014 - 13:57 | Zprávy

Hlasování v Ceně veřejnosti soutěže Zlatá koruna se přehouplo do finále. Ode dneška může na stránkách www.zlatakoruna.info veřejnost vybírat z 20 produktů, které postoupily z nominačního kola. Podnikatelé pak mohou hlasovat pro „své“ produkty v Ceně podnikatelů na stejném webu.

Letos vstoupila soutěž Zlatá koruna do svého 12. ročníku a hlasování veřejnosti je již její neodmyslitelnou součástí. Na rozdíl od ocenění, udělovaných odborníky v šestnácti produktových kategoriích a Novince roku, rozhodují o umístění v Ceně veřejnosti a Ceně podnikatelů svými hlasy samotní klienti. Doposud se jich zapojilo téměř 31 tisíc a hlasovali pro víc než 430 produktů
 
„Tak trochu překvapením letošního ročníku je velký počet nominovaných běžných účtů. V první dvacítce se jich objevilo hned osm. To naznačuje, že na účty lidé kladou čím dál vyšší nároky a dobře si všímají rozdílů. Není tajemstvím, že v první řadě je zajímá cena, což se odráží ve složení finalistů. Neméně zajímavý je i velký počet nominovaných úvěrových produktů.  V době, kdy jsou úvěrové podmínky, nebo spíše některé praktiky, podrobovány kritice, dovedou klienti na druhé straně ocenit kvalitní nabídku,“ říká Dr. Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.
 
Ve finále mohou lidé hlasovat do 15. května 2014 prostřednictvím webu www.zlatakoruna.info. Krátce poté budou zveřejněny výsledky, a to jak v Ceně veřejnosti, tak i v Ceně podnikatelů, která je jednokolová.
 
„Český finanční trh díky vstupu a aktivitám zejména nových subjektů vykazuje inovační trendy. To se projevuje  jak novými produktovými kvalitami, tak i cenováním s pozitivním dopadem na klienty. Zejména je to patrné v případě bankovních produktů, životního pojištění a speciálně hypoték. Jde o trend, který je logickým průvodním jevem konkurenčního prostředí a odráží i fakt, že se zvyšuje finanční gramotnost české populace. Klienti jsou náročnější a srovnávají. Uvidíme, jak dopadnou jednotlivé kategorie a jak se projeví klientský hlas v porovnání s odborným hodnocením například v Novince roku,“ říká Ing. Richard Beneš, obchodní ředitel OVB Allfinanz, a.s., přední poradenské společnosti v oblasti osobních a rodinných financí, která je generálním partnerem soutěže.
 
Stejně jako v minulých letech se všichni hlasující stávají zároveň soutěžícími. Stačí odhadnout, kolik lidí bude letos hlasovat celkem. Autoři nejpřesnějšího odhadu získají například zájezdy od CK Fischer a další ceny.
 
20 finančních produktů nominovaných do finálového kola hlasování o Cenu veřejnosti (produkty jsou řazeny abecedně):
 
Finálové výsledky Ceny veřejnosti a Ceny podnikatelů budou známé v polovině května. Ocenění v kategoriích soutěže, které hodnotí odborná porota - Finanční akademie, budou vyhlášené 10. června v rámci galavečera Zlaté koruny.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.