« Zpět

Výhodná nabídka cestovního pojištění

| 12. ledna 2009 - 12:28 | Zprávy

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nabízí od počátku ledna na pobočkách svým klientům, kterých je přes 1,1 miliónu, velmi atraktivní cestovní pojištění. Připravila ho s Victoria Volksbanken pojišťovnou. Pokud si dospělá osoba ve věku 16 až 70 let sjedná při cestě do evropské země pojištění pouze léčebných výloh, zaplatí jen 12 korun denně.

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR nabízí od počátku ledna na pobočkách svým klientům, kterých je přes 1,1 miliónu, velmi atraktivní cestovní pojištění. Připravila ho s Victoria Volksbanken pojišťovnou.

Pokud si dospělá osoba ve věku 16 až 70 let sjedná při cestě do evropské země pojištění pouze léčebných výloh, zaplatí jen 12 korun denně. Velkou výhodou je, že pro ošetření u lékaře v ordinaci, léčení v nemocnici či lékařský převoz není stanoven žádný limit. Výjimkou je zubní ošetření – limit činí 5000 Kč. Dítě do 15 let platí za den 9 korun.
Komplexní pojištění, tedy včetně úrazového pojištění, pojištění zavazadel a odpovědnosti za škodu, stojí dospělého při cestě do Evropy 22 korun denně. Přitom například škoda způsobená na zdraví je pojištěna až do částky 2 milióny korun a na majetku do jednoho miliónu korun.
V obou uvedených případech je poskytována rodinná sleva z ceny pojištění ve výši 20 %, přičemž za rodinu je považován už jeden dospělý a jedno dítě. Stačí, aby klientem této zdravotní pojišťovny byl jeden z nich.
Součástí základního pojištění je také pojištění při lyžování na extrémních sjezdovkách.
Pojištění zahrnuje také výplatu odškodnění za pobyt v nemocnici v zahraničí ve výši 100 korun za den a stejně vysoké zotavné.
Kdo se dostane v zahraničí do finanční nouze z důvodu, který lze doložit zprávou místní policie, má nárok na bezúročnou třicetidenní půjčku 10 000 Kč. Při ztrátě cestovního dokladu se poskytuje náhrada nákladů 50 eur. Pokud dojde následkem úrazu ve veřejném dopravním prostředku, mezi něž se počítá i trajekt, letadlo či taxi, ke smrti nebo vzniknou trvalé následky, přísluší odškodnění 750 000 korun.
„Další slevy poskytujeme členům klubu pojištěnců zdravotní pojišťovny – 10 procent a skupinám od pěti osob, rovněž deset procent,“ sdělila mluvčí pojišťovny Hana Kadečková.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.