« Zpět

Více než polovina klientů dostane ČSOB Půjčku na cokoliv do jedné hodiny

| 18. března 2009 - 11:53 | Zprávy

Z prosincového interního průzkumu, který si nechala ČSOB zpracovat, vyplývá, že 51 % žadatelů o neúčelový úvěr jej získá do jedné hodiny od podání žádosti. Dalších 28 % žadatelů jej získá do jednoho dne. 79 % žadatelů tak díky předschválené výši úvěru může čerpat peníze z ČSOB Půjčky na cokoliv nejpozději druhý den po podání žádosti o úvěr. Ze stejného průzkumu ČSOB také vyplývá, že klienti nejčastěji úvěr využívají na financování oprav či přestaveb ve svých bytech či domech (19 % oslovených klientů).

Klienti peníze z neúčelového úvěru ČSOB Půjčka na cokoliv nejčastěji používají na financování změn ve svých domácnostech – opravy či koupě nového vybavení. Téměř 18 % klientů využívá ČSOB Půjčku na cokoliv k financování koupě automobilu. Mezi čtyřmi nejčastějšími způsoby využití peněz z ČSOB půjčky uváděli respondenti také nákup nábytku a vybavení domácnosti (15 % respondentů průzkumu ČSOB) spolu s nákupem elektroniky a dalších domácích spotřebičů (7 % klientů).
„Průzkum mezi našimi klienty také ukázal, že 84 % klientů žádalo o neúčelový úvěr ČSOB právě proto, že s námi a našimi službami mají dlouholetou a dobrou zkušenost. Spokojenost našich klientů také dokládá fakt, že se klienti s žádostmi o neúčelový úvěr vrací,“ uvedl Jan Klouček, výkonný manažer segmentu Bydlení a úvěry ČSOB. „Také se ukazuje, že kromě vztahu k instituci, která úvěr poskytuje, hraje pro klienty významnou roli nízká měsíční splátka. Pro 41 % respondentů našeho průzkumu byla hned druhým faktorem pro výběr vhodného úvěru.“ Třetím nejčastěji uváděným důvodem pro výběr konkrétní instituce, u které si klient žádá o úvěr, byly nízké poplatky. „Proto ČSOB na jaře nabízí své půjčky od 100 000 korun výše bez poplatku za zpracování,“ uzavřel Jan Klouček.
Kvantitativní telefonický průzkum byl v prosinci 2008 veden mezi klienty ČSOB, kteří si v posledních několika měsících sjednali ČSOB Půjčku na cokoliv na základě předschváleného limitu, který pro ně měla banka připravený.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.