« Zpět

Získejte další peníze k nemocenké, stačí dokoupit pojištění od banky

| 1. července 2010 - 10:32 | Zprávy | Bankovní úvěry

V případě ztráty zaměstnání nebo dlouhodobější pracovní neschopnosti se citelně snižují vaše příjmy. Zajistit se proti tomu lze různě, jednou z nabízejících se variant je pojištění pravidelných plateb. Ke svým produktům ho nabízejí tři banky – Citibank, Česká spořitelna a GE Money Bank. U zbylých bank z pravidelných plateb pojistíte maximálně splátku úvěru, který od dané banky máte.

V nabídce některých bank lze najít pojištění měsíčních nákladů. Čekáte flexibilní produkt, který bude šitý na míru? Marně. Pojistné plnění je dáno paušálně a má omezení.

Očekáváte-li produkt, který bude reflektovat skutečnou výši vašich pravidelných plateb a pojistí vás podle toho na vámi požadovanou úroveň pojistného plnění, pak budete muset svou představu poupravit. Princip všech nabídek je stejný. Platí se paušální pojištění a stejně tak pojistné plnění je paušální. Dokonce ani nemusíte prokazovat, že prostředky budete používat právě na úhradu pravidelných plateb. Dokládat budete muset pouze potvrzení od doktora či výpověď ze strany zaměstnavatele. Pokud si totiž sjednáte pojištění i pro případ ztráty zaměstnání, pak není platné v případě, že ho ukončíte vy nebo pokud pracovní poměr ukončíte dohodou.

Pojištění nabízí banky právě ve dvou základních variantách. Pojistné plnění můžete získat v případě smrti, invalidity (není kryta u GE Money Bank) a dlouhodobé pracovní neschopnosti. Druhá varianta k výše popsanému plnění přidává dále krytí pro případ ztráty zaměstnání. Za druhou možnost zaplatíte pochopitelně více. Pojištění pro případ ztráty zaměstnání zároveň u všech bank předpokládá pracovní poměr, který trvá minimálně 1 rok. Zájemce o pojištění zároveň nesmí být ve zkušební době a musí mít uzavřenou pracovní smlouvu na dobu neurčitou.

Pojištění pravidelných plateb se tak může stát doplňkem k nemocenské, případně soukromému zdravotnímu pojištění. Zvláště pro osoby samostatně výdělečně může být výhodná nabídka České spořitelny. Její pojištění plateb ve variantě B+ jim totiž za 169 Kč měsíčně zaručí v případě pracovní neschopnosti měsíční plnění ve výši 10 000 Kč (od druhého měsíce pracovní neschopnosti). Zatímco u ostatních bank si OSVČ druhou variantu pojištění plateb neuzavře, Česká spořitelna jí to umožní a v případě pracovní neschopnosti jí ve variantách B a B+ zdvojnásobí limit plnění. Čtěte také: Dostaňte z nemocenské maximum: za 600 Kč měsíčně stát dá 18 000 Kč

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.