« Zpět

Trik úvěrových firem: poslední datum splátky je jiné, chyták vás přijde draze

| 2. července 2010 - 10:38 | Zprávy | Bankovní úvěry

Láká vás nabídka bezúročného úvěru třeba na novou pračku? Proč ne, ale dobře si pohlídejte, zda termín všech splátek je stejný, protože jinak se vám výhodná nabídka prodraží. 

Láká vás nabídka bezúročného úvěru třeba na novou pračku? Proč ne, ale dobře si pohlídejte, zda termín všech splátek je stejný, protože jinak se vám výhodná nabídka prodraží.
V loňském roce na jaře jsme s manželkou zatoužili po nové LCD televizi. Vybrali jsme ji v liberecké prodejně O. K. Elektro, kde nám nabídli bezúročný úvěr, pokud jej doplatíme rychle. Kývli jsme na to, proč ne. Půjčka byla od Essoxu. Kdybych tehdy věděl, jak je Essox nesolidní, nikdy bych s tím nesouhlasil, začíná popis svého příběhu čtenář Jiří z Liberce. V prodejně si manželé vybrali televizi za 15 000 Kč. Třetinu (5000 Kč) zaplatili hotově, na zbývajících 10 000 Kč si vzali půjčku. Když by jí doplatili do 15. září, byla by bezúročná. Smlouva byla podepsána, televize dodnes krásně hraje. Jiří poctivě zaplatil čtyři splátky po 2500 korunách a poslední splátku odeslal automaticky trvalý příkaz 13. 9. Tím byla věc vyřízena, půjčka splacena.

Kreditní karta přijde automaticky, ikdyž o ni později nežádáte

Jiří byl spokojeným klientem a že je dobrým klientem, v tom jej utvrdila další nabídka Essoxu v podobě kreditní karty, která mu automaticky došla v březnu 2010. Bylo to od nich hezké, měl jsem za to, že nabízí další produkt jako odměnu, že jsem vše včas uhradil a všichni jsme byli spokojeni, říká k tomu Jiří. Na jedné straně může být nějaký klient s vydáním kreditky spokojený, jiného však může překvapit, protože ji z různých důvodů nechce a ani si ji neobjednal. To je však omyl, při žádosti o úvěr často nevědomky žádáte i o kreditní kartu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.