« Zpět

Spořitelna a Komerční banka mění poplatky

| 7. září 2009 - 11:14 | Zprávy | Bankovní úvěry

Česká spořitelna od 31. října a Komerční banka od 1. listopadu mění sazebníky poplatníků. Klientů ČS se zejména dotkne zvýšení poplatků v oblasti úvěrů. Správa a vedení úvěru na sporožirovém účtu, tzv. kontokorent, podraží na dvojnásobek – z deseti na dvacet korun měsíčně. 

Česká spořitelna od 31. října a Komerční banka od 1. listopadu mění sazebníky poplatníků.
Klientů ČS se zejména dotkne zvýšení poplatků v oblasti úvěrů. Správa a vedení úvěru na sporožirovém účtu, tzv. kontokorent, podraží na dvojnásobek – z deseti na dvacet korun měsíčně.
O desetikorunu – ze 49 na 59 korun měsíčně – podraží správa a vedení spotřebitelských úvěrů, které budou poskytnuty od 1. listopadu 2009. Podraží poplatek za přijetí, posouzení a vyhodnocení žádosti o spotřebitelský úvěr. Zatímco dosud činí 0,8 procenta z požadované hodnoty úvěru, minimálně 400 a maximálně 7000 korun, nově se zvýší na jedno procento z hodnoty úvěru, minimálně 400 korun. Horní limit v absolutní částce už nebude stanoven.
Některé poplatky naopak zlevní. Například změna či zrušení trvalého příkazu či souhlasu s inkasem zadané na pobočce bude zdarma, pokud ke zrušení dojde ještě před realizací trvalého příkazu či souhlasu s inkasem (dosud 30 Kč).
Komerční banka zase zvyšuje poplatek za hotovostní vklad na účet třetí strany ze současných 50 na 75 korun. Nově bude také zpoplatněn dotaz na zůstatek účtu prostřednictvím bankomatu, a to 2,50 Kč v případě bankomatu KB a částkou 10 Kč prostřednictvím cizího bankomatu.
KB naopak snižuje ceny některých balíčků spojených s užíváním konta.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.