« Zpět

Místo aut se prodávají úvěry

| 19. dubna 2010 - 9:44 | Zprávy | Bankovní úvěry

Neuvěřitelně nízké ceny automobilů lákají k návštěvě autosalonů také lidi, kteří ještě nenarazili na hranice životnosti svého automobilu.
Oproti oficiálním cenám je možné dostat na levném autě za 300 tisíc korun slevu třicet nebo padesát tisíc. To ještě navrch ke snížení cen, ke kterému v uplynulém roce sáhly v podstatě všechny automobilky působící v České republice.

Neuvěřitelně nízké ceny automobilů lákají k návštěvě autosalonů také lidi, kteří ještě nenarazili na hranice životnosti svého automobilu. Oproti oficiálním cenám je možné dostat na levném autě za 300 tisíc korun slevu třicet nebo padesát tisíc. To ještě navrch ke snížení cen, ke kterému v uplynulém roce sáhly v podstatě všechny automobilky působící v České republice.
Reklamy slibují nízké ceny nových aut, prostě ráj pro člověka, který potřebuje vůz a má hotovost. Chyba lávky. Zákazníka s hotovostí budou v autosalonech nenávidět, zvlášť, když se bude pokoušet o smlouvání a předem si porovná nabídku více prodejců s vozy různých značek s cílem co nejvíce srazit cenu.
Prodejci totiž sledují jenom svoji marži. A dnešní prodej automobilů pro masy, tedy malých aut a vozů střední třídy, vydělává více na provizi od leasingových společností než na prodeji samotného auta. Za tuto situaci si částečně můžeme sami svým tlakem na cenu.
Vyberte si úvěr on-line zde
Mnohem větší vliv má fakt, že zákazníci už si moc nechtějí brát vůz na leasing. Spotřební úvěr od banky je totiž levnější.
V případě leasingu i úvěru ale není sleva za nákup auta na dluh zadarmo. Zákazník „slevu“ přeplatí během pěti let až trojnásobně.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.