« Zpět

Česká spořitelna snižuje úrokové sazby u spotřebitelských úvěrů o 25 bazických bodů

| 30. června 2010 - 15:57 | Zprávy | Bankovní úvěry

Česká spořitelna snižuje od 2. července 2010 úrokové sazby spotřebitelských úvěrů pro fyzické osoby o 0,25 %. U spotřebitelských úvěrů úroková sazba prime rate poklesne až na 6,25 %. Stejná výše úroku se bude nově vztahovat i na americké hotovostní hypotéky, zatímco americké spotřebitelské hypotéky klienti získají už od 5,95 %.


Úprava úrokových sazeb se dotkne i Šikovného spoření České spořitelny a Exklusive konta, u kterých jsou změny plánovány k 1. září 2010. K úpravě sazeb dochází především v reakci na nedávné opětovné snížení úrokových sazeb České národní banky a dlouhodobý pokles tržních úrokových sazeb.
„Snížení úrokových sazeb klientům přinese dostupnější úvěry pro stávající i nové zákazníky,“ uvedl Martin Techman, ředitel úseku rozvoje obchodu České spořitelny. „Úpravy úrokových sazeb u úvěrů jsou vždy výsledkem relativně složitých výpočtů, které berou v potaz kroky České národní banky, cenu peněz na mezibankovním trhu, rizikovost úvěrů či celkovou situaci na trhu,“ dodal Martin Techman.
Hledáte SPOŘÍCÍ ÚČET? Inspirujte se zde
Standardní (neakční) prime rate sazby byly v polovině června sníženy také u hypotečních úvěrů, a to na 4,89 % u tří až pětiletých fixací a 4,99 % u jednoletých fixací.  Česká spořitelna nicméně i nadále pokračuje v akční nabídce zvýhodněných úrokových sazeb, které u Ideální hypotéky s úrokovou bonifikací začínají na 4,49 %. Nabídka platí pro hypotéky, které klienti sjednávají minimálně na 20 let, volí pětiletou fixaci úrokové sazby po celou dobu splácení a sjednají si zároveň pojištění schopnosti splácet.
Šikovné spoření České spořitelny je spořicí účet určený k pravidelnému odkládání volných prostředků a jejich zhodnocování. Je rozděleno na dvě varianty (Šikovné spoření České spořitelny a Šikovné spoření České spořitelny PLUS) podle toho, jak vysoké částky klient na účet posílá. Úročení je pásmové a po 1. září 2010 budou maximální úrokové sazby dosahovat 3,20 %. U Exklusive konta budou nově úrokové sazby vyhlašované (tedy ne odvozené od referenčních sazeb). Úroková sazba na Exklusive kontu také závisí na výši uložených prostředků, nejvyšší možné úročení bude 1,15 %.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.