« Zpět

Česká spořitelna nově konsoliduje vedle půjček i kreditní karty a kontokorenty

| 22. září 2011 - 9:05 | Zprávy | Bankovní úvěry

[Tisková zpráva] Česká spořitelna nabízí nově od 19. září 2011 ve všech svých pobočkách (653) konsolidaci úvěrů, která je určena především stávajícím klientům, jež mají závazky u jiných finančních institucí, ale i cizím klientům. 

[Tisková zpráva] Česká spořitelna nabízí nově od 19. září 2011 ve všech svých pobočkách (653) konsolidaci úvěrů, která je určena především stávajícím klientům, jež mají závazky u jiných finančních institucí, ale i cizím klientům.
- Od 19. září 2011 spouští Česká spořitelna novou konsolidaci úvěrů

- Konsolidovat bude možné nejen spotřebitelské úvěry, ale i kreditní karty a kontokorentní úvěry

- K 31. srpnu 2011 dosáhl objem spotřebitel. úvěrů českých domácností cca 200 mld. Kč (zdroj ČNB)

- Celkový objem půjček domácností v ČR je i nadále pod průměrem zemí eurozóny

(Relativní dluh* překročil hodnotu 50 %, v zemích eurozóny se blíží ke 100 %; zdroj ČSÚ)

- Tempo růstu úvěrů bylo v minulosti poměrně vysoké (před krizí až 30 % ročně), v současnosti se stabilizovalo na 5–6 %

Konsolidace by měla klientům pomoci snížit jejich měsíční finanční zátěž, nikoli vyřešit jejich kritickou situaci s předlužením. Konsolidovat lze spotřebitelské a hotovostní úvěry, kreditní karty i kontokorentní úvěry. Celkový objem půjček domácností v ČR je i nadále pod průměrem zemí v eurozóně. Problémy se splácením mají spíše lidé s větším počtem úvěrů různých typů a u většího počtu finančních (bankovních i nebankovních) subjektů.

„Konsolidace půjček může výrazně zjednodušit život lidí, kteří mají několik úvěrů od různých bankovních i nebankovních institucí a mají určitý problém se splácením kvůli různě roztříštěným závazkům. My jim všechny půjčky sjednotíme do jedné – získají tak nižší splátku, budou mít na starosti jen jeden úvěr a navíc ušetří na poplatcích. Klienti se tak zbaví nevýhodných půjček, špatně využívaných kreditních karet a kontokorentů. Navíc veškeré papírování se splácením úvěrů vyřídíme za klienta,“ uvedl Petr Bobysud, zástupce ředitele úseku rozvoj obchodu České spořitelny.

Česká spořitelna bude konsolidovat účelové i neúčelové spotřebitelské úvěry, splátkové úvěry, kreditní karty, čerpané i nečerpané nákupní karty a také kontokorenty. Konsolidace se netýká hypotečních úvěrů. Úroková sazba, výše měsíční splátky a splatnost se bude u konsolidace stanovovat individuálně na základě posouzení situace konkrétního klienta, který o konsolidaci více úvěrů do jednoho projeví u České spořitelny zájem.

* absolutní hodnota dluhu vůči hrubému disponibilnímu důchodu českých domácností.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.