« Zpět

UniCredit Leasing nabízí financování s podporou Evropské investiční banky

| 18. března 2009 - 11:47 | Zprávy

I v letošním roce uzavřela společnost UniCredit Leasing smlouvu s Evropskou investiční bankou (EIB) o podpoře financování projektů pro firmy ze segmentu malých a středních firem (SME) s možností čerpání v celkovém objemu až 70 mil EUR. S realizací projektů financovaných za podpory EIB má UniCredit Leasing již bohaté zkušenosti.

V letech 2007 a 2008 takto financoval celkem 192 projektů v celkové hodnotě 21 815 972 EUR a díky podpoře Evropské investiční banky tak klienti na těchto projektech ušetřili 870 000 EUR (zhruba 23,5 mil. Kč).

UniCredit Leasing nabízí příznivé podmínky financování díky zdrojům EIB, které jsou pro malé a střední podnikatele vyčleněny v rámci podpůrného programu „EIB Loan for SME“. „Klienti UniCredit Leasing z řad podnikatelů, kteří splní podmínky EIB, získají nižší úrokovou sazbu financování oproti standardní nabídce,“ upřesnil Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel UniCredit Leasing. Firmy mohou o podporu žádat u všech typů financování, které UniCredit Leasing poskytuje, tj. jak pro finanční a operativní leasing, tak pro úvěr. „O podporu je možné žádat pro projekty, jejichž celková hodnota nepřekročí v přepočtu 12,5 mil. EUR,“ doplnil Jaroslav Jaroměřský. Financování s podporou EIB lze v letošním roce získat nejenom na stroje a zařízení, ale také na osobní, užitkové a nákladní automobily, tedy na kompletní portfolio financovaných předmětů.
UniCredit Leasing vyřídí veškeré náležitosti nutné k získání podpory od EIB za své klienty a všechny dokumenty jsou v českém jazyce. Zvýhodněné financování lze využít na nákup strojů a zařízení i dopravní techniky. Není ho možné využít na projekty eticky nebo mravně kontroverzní, kam patří například výroba zbraní, hazard, zpracování tabákových výrobků apod. Minimální doba splácení ve formě měsíčních nebo čtvrtletních splátek je stanovena na 24 měsíců a maximální do 72 měsíců. Refinancování je v českých korunách.
Nabídka zvýhodněného financování s podporou EIB je k dispozici nejen na pobočkách UniCredit Leasing, ale také u spolupracujících partnerů a prodejců.
Pro koho je určena podpora EIB?
SME zaměstnávající méně než 250 osob a splňující jednu z podmínek EIB:
- podíl jiné společnosti na jejím kapitálu je nižší než 25 %
- firma, kde jiná společnost má vyšší než čtvrtinový vlastnický podíl, ale skupina celkem zaměstnává méně než 250 osob
- společnost, kde minimálně 25 % vlastního jmění je v majetku veřejného orgánu a ten je lokálním úřadem s ročním rozpočtem nižším než 10 mil. EUR a se spravovanou oblastí s méně než 5 000 obyvateli
- nebo firma, ve které více než čtvrtinu vlastního jmění má společnost nebo instituce typu společných kapitálových fondů nebo „obchodní andělé“ (za předpokladu, že investují méně než 1,25 mil. EUR do té stejné společnosti, do univerzit nebo neziskových výzkumných středisek) či institucionální investoři včetně regionálních rozvojových fondů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.