« Zpět

Změny úrokových sazeb: pět nejvýhodnějších spořicích účtů se nemění

| 16. listopadu 2011 - 11:20 | Zprávy | Účty

V uplynulých týdnech se sazby u spořicích účtů takřka neměnily. Naopak u termínovaných vkladů je změn více. Doposud nejvýhodnější vklad s roční úložkou už není v nabídce. U spořicích účtů se během posledních týdnů nezměnilo prakticky nic. Výjimku tvoří nabídka GE Money Bank, která nabízí spořicí účty k některým svým balíčkovým kontům s nižší úrokovou sazbou. 

V uplynulých týdnech se sazby u spořicích účtů takřka neměnily. Naopak u termínovaných vkladů je změn více. Doposud nejvýhodnější vklad s roční úložkou už není v nabídce.
U spořicích účtů se během posledních týdnů nezměnilo prakticky nic. Výjimku tvoří nabídka GE Money Bank, která nabízí spořicí účty k některým svým balíčkovým kontům s nižší úrokovou sazbou. Více změn se od posledního srovnání událo u termínovaných vkladů, přinášíme jejich rekapitulaci.

Akcenta – konec Áčka po 2 měsících

Družstevní záložna AKCENTA velmi výrazně rozvířila vody vkladových produktů, když představila nový termínovaný vklad Áčko, díky kterému mohou klienti výhodně zhodnotit své úspory, tak na začátku září záložna uvedla nový termínovaný vklad, aby ho již za dva měsíce stáhla z nabídky, což oznámila jen krátkou zprávou na svém webu.

Je to přitom škoda, protože Áčko nabízelo jednoduché podmínky. Minimální výše vkladu byla 100 000 korun a dále jste volili jen dobu úložky – 1 až 3 roky. Úrokové sazby přitom byly nadstandardní (v porovnání s ostatními aktuálními nabídkami) – 3,5 %, 4 % a 4,5 % p.a.

Termínované vklady Áčko byly časově omezenou marketingovou akcí. Zájem klientů o tento produkt předčil naše očekávání, díky čemuž došlo k naplnění stanoveného cíle dříve a akce proto byla k 31. 10. 2011 ukončena, zdůvodnil nám krátkou životnost Áčka mluvčí záložny Jan Vlček.

Částečně Akcenta konec Áčka vykompenzovala alespoň tím, že u klasického termínovaného vkladu zvedla úrokové sazby u jedno-, dvou- a tříleté úložky a také u 18měsíční. Za roční vklad tak nově dostanete sazbu v rozmezí 2,3 % (vklady do 300 tisíc) až 3 % (vklady nad 2,4 milionu), doposud byla stanovena jedna sazba – 1,5 %. U tříleté úložky se pak rozmezí sazeb posunulo z 3,2 až 4 % na 3,5 až 4,3 %.

Equa bank – akční tři procenta

V rámci vánoční akce nabízí Equa bank termínovaný vklad s 6měsíční úložkou s 3% ročním úrokem. Před platností akce byla stejná doba uložení odměněna sazbou 1,9 % a současnou nabídku můžete využít do konce roku 2011.

Spolu s tím banka nabízí vrácení 3 % z plateb provedených platební kartou od Equa bank v listopadu a prosinci (podmínky).

Evropsko-ruská banka – o desetinu víc

Evropsko-ruská banka zvedla úrokové sazby u obou svých termínovaných vkladů většinou o desetinu procentního bodu. Peníze zde tak na rok momentálně uložíte se sazbou 3,3 %, na dva roky se sazbou 3,8 % a na tři roky se sazbou až 4 % (TV Fix). Lepší sazbu dostanete také u vkladů s šesti- a devítiměsíční úložkou, nová maxima jsou 2,3 a 2,8 % p.a.

GE Money Bank – zlatý spořicí účet nabízí méně

GE Money Bank změnila se začátkem listopadu sazby u spořicích účtů, které nabízí spolu s balíčkovými konty Gold a Optimal. Zatímco doposud byl spořicí účet Gold nabízen s maximální sazbou 1,9 %, nové maximum spadlo na 1,8 %. Maximální sazbu jste přitom doposud získali, pokud jste měli na účtu uloženo alespoň 8 milionů korun. Nově se tato hranice snížila na 4 miliony korun a snížila se také sazba, kterou dostanete na menší vklady – z 1,6 % na 1,4 %.

U spořicího účtu Optimal zůstala zachována dělící linie na 500 tisících, zachována zůstala také maximální sazba (1,8 %), menší než 500tisícové vklady ale nově budou úročeny sazbou 1,4 % místo předešlých 1,6 %.

Poštovní spořitelna – nově méně než míň

O tom, že velké banky momentálně vklady nepotřebují, a podle toho vypadají úrokové lístky, referujeme v poslední době celkem pravidelně. Nově tuto skutečnost potvrdila také Poštovní spořitelna. Ta již před změnou (která je platná od 24. října) nabízela Termínovaný vklad na dobu určitou s ne příliš atraktivní sazbou. Nově je sazba ještě méně atraktivní.

Šestiletý vklad banka nově nabízí s roční sazbou 1,5 % (doposud 2,3 %), čtyřletý vklad je nyní se sazbou 1,2 % (dříve 2,05 %) a za dvouletou úložku dostanete roční sazbu ve výši 1 % (doposud 1,65 %). Snížilo se i rozpětí u ročních vkladů z 0,9 až 1,2 % na 0,8 až 0,95 %.

Wüstenrot hypoteční banka – růst sazeb u termínovaných vkla­dů

Od 8. listopadu zvýšila Wüstenrot hypoteční banka u jednorázového termínovaného vkladu ProZisk roční úrokovou sazbu jednoletého vkladu z 2,05 na 2,5 %, u vkladu s dvouletou splatností z 2,15 na 2,80 %.

Úrokové sazby zvýšila banka také u jednorázového termínovaného vkladu, u kterého lze v průběhu jeho trvání vybrat až 20 % z vložené částky bez sankčního poplatku. Vklad na jeden rok úročí banka nově 2,5 procenty ročně (doposud 2 %), u vkladu s dvouletou splatností se úroková sazba zvýšila na 2,7 procenta (z 2,1 %).

Pět spořicích účtů s nejvyšší úrokovou sazbou

Banka, záložna

Úroková sazba

Poznámka

Metropolitní spořitelní družstvo

2,80 %

Peníze ze spořicího účtu vyberete pouze na pobočkách v Praze, Brně a Olomouci

Wüstenrot hypoteční banka

2,30 %

Vklad na spořicím účtu je možné až na 12 měsíců zafixovat a získat tak prémii ve výši 0,2 % p.a. Když fixaci nedodržíte, přijdete pouze o úrokový bonus.

Equa bank

2,30 %

Za odchozí platbu ze spořicího účtu bance zaplatíte 9 Kč.

ZUNO Bank

2,00 %

U vkladů do 127 500 Kč neplatíte srážkovou daň. Banka umožňuje založení 10 spořicích účtů.

AXA Bank

2,00 %

Banka připíše klientům za období od 22. srpna do konce roku 2011 úrokový bonus ve výši 0,3 % p.a. z průměrného ročního zůstatku na spořicím účtu. Více: Bonus od AXA Bank: za sto tisíc devadesát dva korun

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.