« Zpět

Změna DPH zvýšila bankovní poplatky

| 11. února 2010 - 11:23 | Zprávy | Účty

Zvýšení sazby DPH o jedno procento se v začátku letošního roku nepromítlo jen do vyšších cen rohlíků a mléka, ale také do bankovních poplatků.
Už tak vysoké ceny za běžné bankovní transakce se v mnoha případech ještě o něco zvýšily navzdory tomu, že české banky jsou ve velmi dobré kondici.

Bankovnictví
Zvýšení sazby DPH o jedno procento se v začátku letošního roku nepromítlo jen do vyšších cen rohlíků a mléka, ale také do bankovních poplatků. Už tak vysoké ceny za běžné bankovní transakce se v mnoha případech ještě o něco zvýšily navzdory tomu, že české banky jsou ve velmi dobré kondici.
Na zvýšení poplatků upozornil nedávno server mesec.cz.
Berou to na sebe "O změně jsme informovali klienty prostřednictvím sazebníků na internetových stránkách naší banky. K úpravám nedošlo u poplatků, ale pouze u DPH," vysvětluje mluvčí UniCredit Bank Tomáš Pavlík.
Poplatky prostřednictvím svých sazebníků zvýšily také ČSOB či Volksbank. Komerční banka vyčíslila DPH u poplatků zvlášť, takže i když opticky zůstane cena poplatků stejná, vyšší daň z přidané hodnoty se do ceny stejně promítne.
Další banky však zatím ceny nezvýšily a vyšší DPH berou "na sebe".
"V souvislosti se změnou DPH jsme žádné změny v sazebníku nedělali, nevidíme pro to důvod," říká Kristýna Havligerová, tisková mluvčí České spořitelny. Se sazebníkem nijak nehýbaly ani Raffeisenbank, LBBW Bank nebo Oberbank.
Fakt, že některé instituce ponechaly sazebníky beze změny, ovšem neznamená, že klienty od Nového roku vyšší DPH při bankovních operacích nezasáhne.
Existují totiž další služby, kde banky mohou vyšší náklady vybrat zpět, a zřejmě neexistuje důvod, proč by to neměly dělat. Může jít například o pronájem bezpečnostní schránky, vystavení různých potvrzení nebo poskytnutí bankovních informací o klientovi.
V lednu se ovšem na trhu také objevily některé slevy a výhody, pomocí kterých se banky snaží přitáhnout své klienty zpět.
Humanitární slevy Například Raiffeisenbank spustila akci, v rámci které platí za užívání svého eKonta každý měsíc svým klientům 20 korun. Ti se ale této "platby" mohou vzdát ve prospěch humanitárních účelů.
"Banka spojila dvě pozitivní věci v jednom nápadu, kdy klienti nemusejí platit za vedení účtu a současně mohou přispět prostřednictvím své banky charitativním organizacím," říká Patrik Nacher z nezávislého serveru bankovnipoplatky.com.
Citibank zase od ledna nabízí zákazníkům novou kreditní kartu Citi Shopping, která svým držitelům vrátí až dvě procenta z plateb za vybrané druhy zboží. Klient může získat zpátky až tisíc korun.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.